Hans van Wingerden, Bid Manager

Het echte succes komt van onze mensen, zoals Hans van Wingerden, Bid Manager bij Veenman. Werken bij Veenman is een belevenis, waarbij wij gedreven door passie voorop willen lopen in onze branche. Met ca. 100 betrokken collega’s zoeken we dagelijks naar nieuwe kansen, optimale oplossingen en efficiënte toepassingen. Nuchter en realistisch, vanuit de overtuiging dat we met elkaar de beste oplossing voor de klant kunnen realiseren.

Kun je jouw eigen geschiedenis en groeipad bij Veenman omschrijven?

Ik ben in 1999 als Inkoopmedewerker bij Veenman gestart. Een leuke functie waarin ik direct contact had met de producten, de leveranciers en de Veenman-medewerkers van diverse afdelingen. Daarom voelde de stap in 2002 naar Medewerker Business Support Center als een logisch vervolg. In deze rol ondersteunde ik bij afdelings-overschrijdende projecten zoals de invoering van een nieuw management¬informatie¬systeem of een nieuw planningssysteem. Ook dat was een leuke functie. Ik schreef onder meer projectplannen, waarbij het collega’s opviel dat mij dat goed afging. Dat leidde ertoe dat ik in 2004 door de nieuwe Manager Key Accounts werd gevraagd om me als Tender Specialist te richten op het schrijven van offertes op aanbestedingen. Dat was een compleet nieuwe wereld voor me, waar ik met cursussen en zelfstudie ingroeide. Dat werk doe ik sindsdien met veel plezier en regelmatig succes.

Hoe ervaar je het om te werken voor Veenman?

Dit is mijn 20e jaar als ‘Veenmanner’ en nog altijd voelt het goed en fris. Veenman is altijd al een bedrijf in beweging geweest en blijft daarom boeien. Dit geldt zowel voor de producten die we voeren, als de markten die we bedienen. Met ons brede portfolio richt Veenman zich op veel soorten klanten en onderscheiden we ons ook. Dat houdt het schrijven van aanbestedingsoffertes leuk en interessant.
Ik ervaar het werken voor Veenman daarom als zeer positief.

Hoe ervaar je de cultuur van Veenman?

Vanuit mijn functie heb ik met veel collega’s direct contact. Met bijvoorbeeld de sales, de technisch specialisten, de service-medewerkers en met de directie. Ik ervaar een ‘open cultuur’ waarbij mensen goed aanspreekbaar zijn. Veenman is resultaatgericht en dat is logisch op deze markt, maar ik zie ook veel oprechte onderlinge belangstelling en plezier in de contacten. Hierbij denk ik ook aan de Veenman Personeelsvereniging die met verassende attenties, evenementen en uitjes een positieve bijdrage levert aan de sfeer.

Hoe ervaar je je collega’s en hoe gaan collega’s met elkaar om?

Zoveel mensen, zoveel karakters dus hoe moet je dit kort samenvatten? Enkele woorden die bij mij opkomen zijn: open, direct, prettig, resultaatgericht maar ook met plezier en passie.

Kun je Veenman in 1 zin typeren?

Veenman is een dynamische en open organisatie waar veel leuke mensen op een directe wijze met elkaar samenwerken om de klanten de beste producten en service te bieden.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade