010 - 284 6123 info@veenman.nl
voordelen HP PageWide revolutie in print

Informatie management

Informatie zonder proces is als een vis zonder water

We leven in een tijdperk van digitale transformatie met een explosie aan informatie. De snelle opkomst en acceptatie van nieuwe vormen van digitale communicatie en processen, via onder ander social media, heeft invloed op de informatiehuishouding van een organisatie. De voorheen duidelijke scheiding tussen gestructureerde informatie (gegevens en data in ERP-, CRM- of HRM systemen) en ongestructureerde informatie (documenten, bestanden, emails in office systemen) en het beheer daarvan wordt steeds lastiger in stand te houden.

Goede informatievoorziening is essentieel

Belangrijk hierin is de verschuiving van communicatie met documenten of informatie naar communicatie met korte berichten en data. Deze veranderingen hebben direct effect op de inrichting van processen, de uitvoering van taken, het beheer van de informatie en de daarbij behorende verantwoordelijkheden. Door deze veranderingen worden sommige van de nu gebruikte hulpmiddelen minder relevant of juist essentieel voor een goede informatievoorziening en verwerking. Recentelijk onderzoek heeft aangetoond dat bedrijven iedere vorm van data opslaan, waardoor ze dreigen te verdrinken in hun eigen informatie. Van al deze opgeslagen data wordt slechts 12% daadwerkelijk gebruikt voor het verwerven van waardevolle inzichten.

Verbeter de relevantie, vindbaarheid en hergebruik van informatie

Om te voorkomen dat ongecontroleerde groei van informatie een belemmering wordt is het noodzakelijk informatie te classificeren. Het bedrijfsleven moet steeds vaker voldoen aan strenge wet- en regelgeving, zoals bijvoorbeeld GDPR of wel Algemene Verordening Wet Gegevensbescherming. Een herinrichting van de informatiehuishouding met een grondige analyse over relevantie, vindbaarheid en ordening is een essentieel aandachtspunt om in de digitale wereld te overleven.

Veenman helpt u bij het analyseren en verbeteren van uw data-, informatie- en documenthuishouding in brede zin. Pragmatisch en transparant. Gericht op uw specifieke omstandigheden.

Met onze kennis en informatie management oplossingen helpen we u met uw digitale transformatie.

KLANTCASES

“De dienstverlening van Veenman is prettig en goed”

 

Michael Salemink
manager ondersteuning, Amnesty International

“We hebben behoefte aan veel meer flexibiliteit. XONAR zoekt daarom geen leveranciers, maar partners die meedenken.”

 

Almir Klacar
hoofd ICT, XONAR

“De samenwerking met Veenman verloopt uitstekend en die zullen we in de toekomst ook zeker voortzetten.”

 

Arjan Poulissen
Director Finance, RAM

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u weten wat Veenman voor u kan betekenen?
Neem contact op of laat uw gegevens achter.