6 voordelen van het leasen van IT-apparatuur

De meeste organisaties hebben te maken met veel verschillende uitgaven. Eén van de grootste kostenposten heeft meestal betrekking op IT-apparatuur. In 2020 was dit een groter probleem dan in de meeste andere jaren, omdat de uitbraak van het coronavirus bedrijven heeft gedwongen hun praktijken aan te passen en in veel gevallen hun werknemers thuis te laten werken. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen zijn van laptops leasen voor uw bedrijf. Wij noemen dat Device as a Service (DaaS).

Om een hoogwaardige externe werkomgeving te creëren, hebben werknemers natuurlijk toegang nodig tot de nieuwste apparatuur en dit kan dus ook betekenen dat u in een grote hoeveelheid apparatuur tegelijk moeten investeren. Om deze reden wenden bedrijven zich steeds meer tot het leasen van laptops en andere IT apparatuur. In dit artikel geven we de zes belangrijkste voordelen hiervan.

1. Lagere initiële kosten
Eén van de grootste voordelen van het leasen van IT-apparatuur, in tegenstelling tot het kopen ervan, zijn de lagere initiële kosten. Laptops kopen is vaak duur en dit geldt vooral als er in veel apparatuur tegelijk geïnvesteerd wordt, zoals in situaties waarin bedrijfspraktijken uitgebreid worden of wijzigen. Leasing biedt een manier om toch over de apparatuur te beschikken en de kosten te spreiden.

2. Voorspelbare maandelijkse kosten
Naast het verminderen van initiële uitgaven, kan het overstappen naar een model waarbij u laptops least, ook de kosten voorspelbaarder maken. Dit kan vooral belangrijk zijn in situaties waarin uw bedrijf met onzekerheid wordt geconfronteerd, zoals het geval was met de COVID-19-pandemie, waar veel bedrijven werknemers in een externe werkomgeving hebben.

3. Eenvoudig upgraden van apparatuur
Een van de grootste problemen bij het investeren in IT-apparatuur is het feit dat veel ervan relatief snel verouderd kan raken, en dit geldt met name voor computers, laptops en andere soortgelijke apparaten. Met dit in gedachten heeft het leasen van laptops het potentieel om upgraden gemakkelijker te maken, omdat de meest up-to-date apparatuur wordt geleased. Zo kan een huurovereenkomst de last van veroudering opschuiven. Nadat het leasecontract afloopt, bent u vrij om een nieuw leasecontract af te sluiten en krijgt u tegelijkertijd meer up-to-date apparatuur.

4. Toegang tot betere apparatuur
Door uw IT-apparatuur te leasen, kunt u niet alleen regelmatig upgraden, maar kunt u in de eerste plaats ook toegang krijgen tot apparatuur van een hogere kwaliteit wanneer u dat wilt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van kopen. Tijdens de beginfase van de coronaviruspandemie kwamen veel bedrijven in een situatie terecht waarin ze plotseling meerdere werknemers moesten voorzien van laptops. In één keer heeft u dan onvoorziene hoge kosten. Door deze kosten over een periode van jaren te spreiden, konden sommige van deze bedrijven betere IT apparatuur kopen dan wanneer ze vooraf hadden betaald.

5. Ingebouwd onderhoud
Door laptops te leasen kunt u onderhouds- of reparatiekosten vermijden. Dit betekent dat als een apparaat defect gaat, Veenman het voor u ophaalt en repareert.

6. Fiscale en financiële voordelen
Ten slotte is het vermeldingswaardig dat het leasen van laptops ook fiscale voordelen en andere financiële voordelen kan opleveren. Leasebetalingen zijn meestal fiscaal aftrekbaar, waardoor uw aansprakelijkheid wordt verlaagd wanneer u uw belastingaangifte indient. Afgezien hiervan is een leaseovereenkomst vaak veel gemakkelijker te verkrijgen dan het soort lening dat nodig kan zijn om apparatuur rechtstreeks te kopen. Dit kan met name gunstig zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen en nieuwere organisaties in het algemeen, omdat deze bedrijven minder snel een uitgebreide positieve kredietgeschiedenis hebben om op te vertrouwen.

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen biedt het leasen van IT-apparatuur duidelijk meerdere voordelen voor uw organisatie. Het belangrijkste is dat u zich snel kunt aanpassen aan veranderingen en uiteindelijk is dit ook kosten efficiënt.

Wilt u een laptop zakelijk leasen en heeft u hier nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade