De 10 voordelen van Device as a Service

(DaaS) voor uw bedrijf

Devices zoals laptops aanschaffen of leasen? Veel organisaties kopen nog, maar overwegen steeds vaker een leaseconstructie waarbij alle diensten rondom het beheer worden uitbesteed. Twijfelt u nog? Wij zetten de voordelen van Device as a Service (DaaS) voor u op een rijtje.

1. Gewenning

Het afnemen van lease en as a service modellen zijn we als consument gewend. Denk aan Spotify en Netflix, maar ook private lease heeft een vlucht genomen. Business to business leasen we onze auto en de koffiezetautomaat, maar denk bij dit model ook aan de transitie van on-premise installatie naar een cloudomgeving. Het is schaalbaar, flexibel en we zijn gewend om te worden ontzorgd, van aankoop tot vervanging.

2. Transparante voorspelbare kosten

Organisaties kiezen steeds meer voor maandelijks voorspelbare kosten in plaats van eenmalige, soms onverwachte investeringen (van Capex naar Opex). We betalen daarbij niet meer voor bezit, maar voor gebruik. Bijkomend voordeel van as a service modellen is dat liquide middelen vrij blijven voor kernactiviteiten. Meer dan 95% van de multifuntionele printers wordt bijvoorbeeld op basis van het Opex model afgenomen.

3. Schaalbaar

Device as a Service is bovenal ook schaalbaar. Verandert de omvang van uw personeelsbestand, dan past u het aantal devices dat u gebruikt hier eenvoudig op aan. Hierdoor bent u als organisatie verzekerd van optimale flexibiliteit.

4. Altijd grijpvoorraad

Nieuwe medewerkers kunnen binnen no-time aan de slag met hun device. Waar de ‘opstarttijd’ normaliter al snel enkele dagen tot soms weken in beslag neemt, heeft u met device as a service altijd een minimale grijpvoorraad voorhanden en kunnen nieuwe collega’s snel aan de slag.

5. Minder werkdruk

Door de vele veranderingen in het IT-landschap is de rol van IT-manager flink veranderd. De functie is een stuk uitdagender geworden, maar tegelijk ook een stuk complexer. Steeds vaker neemt de IT-manager beslissingen op strategisch en tactisch niveau. Operationele zaken worden uitbesteed. De rol van systeembeheerder vervaagt steeds meer. Toch zijn IT-medewerkers al gauw tientallen uren per week bezig met het beheren van devices. Vaak saai en eentonig werk. Met Device as a Service ontzorgen wij volledig. Van imaging tot CMDB rapportages, ID tagging, het overzetten van data, uitlevering, break fix, wipen tot en met terugname, alles wordt geregeld. Organisaties en IT-managers kunnen zich door Device as a Service richten op hun kerntaken. Werken áán in plaats van ín hun organisatie en daar waar zij de meeste waarde kunnen toevoegen.

6. Altijd de nieuwste hardware

Door directe lijnen naar merken als Dell, Lenovo, Microsoft en HP kunnen ervaren partijen altijd de nieuwste devices aanbieden tegen de laagste prijs. De economische levensduur staat bovendien vast, waardoor het voor iedereen duidelijk is wanneer devices voor vervanging in aanmerking komen.

7. Employer branding

Werken op afstand, onafhankelijk van plaats en tijd is voor veel werknemers vanzelfsprekend geworden. Werk krijgt daardoor veel meer het karakter van een dienst: niet alleen onafhankelijk van plaats en tijd, maar ook op die momenten dat het nodig is of uitkomt. Natuurlijk spelen de aard van het werk en de organisatie een rol, maar werknemers bepalen voor een groot deel zelf wanneer en hoe ze ‘work as a service’ afnemen. Om het werk als een dienst af te kunnen nemen zijn de juiste voorzieningen alles bepalend. Om dit als werkgever optimaal en flexibel te faciliteren, ligt het natuurlijk voor de hand om de daarvoor benodigde hardware, software en bijbehorende ondersteuning óók ‘as-a-service’ af te nemen. Werknemers stellen daarbij steeds hogere eisen. Naast flexibiliteit gekoppeld aan een mooi salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, verwachten ze uitstekende services en kwaliteit rondom de devices die ze gebruiken. Met device as a service heeft u altijd het beste van het beste in huis en kunt u medewerkers meer dan ooit boeien en binden.

8. Veiligheid

Bij een ervaren partij kiest u voor beveiligde apparatuur. Dit verbetert de beheerfuncties van de devices, zodat deze altijd beschermd zijn tegen cybercriminaliteit, malware etc. Voor optimale beveiliging kunt u de kennis van specialisten inzetten en heeft u vanzelfsprekend altijd de beschikking over de laatste beveiligingsupdates.

9. Circulaire economie

Er worden vele liters water en andere grondstoffen gebruikt voor het produceren van een laptop. Met Device as a Service werkt u vaak met high-end apparatuur. Deze devices hebben een langere levensduur en kunnen vaak een tweede periode worden ingezet. Verouderde apparaten kunnen centraal worden geretourneerd en gerecycled en ook op die manier wordt een steentje bijgedragen aan een kleiner CO2 footprint.

10. Lagere kosten

Met DaaS kunt u tot wel 20% besparen ten opzichte van aanschaf van apparatuur. Hoe dit kan? Bedrijven die leaseconcepten aanbieden kopen vaak groot in en delen het schaalvoordeel met hun gebruikers.

Voor welke bedrijven is DaaS geschikt als dienst?

Als een organisatie zoekt naar een manier om de IT-afdeling te ontlasten, dan is het leasen van zakelijke laptops zeker de juiste oplossing. Uitbesteden van beheer door een ervaren partij kan veel tijd en geld besparen.

Meer informatie of advies?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade