Veenman heeft diversiteit doorlopend op de agenda

In haar jaarlijkse Corporate Equality Index (CEI) noemt de Human Rights Campaign (HRC) Xerox ‘Eén van de beste plaatsen om te werken voor LGBTQ-gelijkheid’. Dit is slechts één voorbeeld van hoe Veenman en Xerox zich inzetten voor gelijkheid en diversiteit op de werkvloer. Hanneke Mulder, Directeur Strategie, Marketing & Operatie bij Veenman: “Binnen Veenman omarmen we diversiteit. Dat zit niet alleen in gender en geaardheid, maar ook in verschillende meningen en achtergronden. We geloven dat die dynamiek leidt tot het beter doordenken van acties en uiteindelijk tot betere resultaten.”

Een vrouw in de directie bewijst dat we diversiteit belangrijk vinden

Wilco van Bezooijen, algemeen directeur bij Veenman: “Dat ben ik helemaal met Hanneke eens. Door diversiteit van achtergronden en perspectieven krijgen we verschillende inzichten om onze oplossingen voor bedrijfsprinters en scanners, informatielogistiek, en audiovisuele middelen op een creatieve en onderscheidende manier bij bedrijven te implementeren.”

We stimuleren iedereen om hun dromen te verwezenlijken

Hanneke: “We stimuleren iedereen – en met The Women’s Alliance, vrouwen in het bijzonder – om hun dromen te verwezenlijken. Ik denk bovendien dat het een plus is dat er een vrouw in de directie zit. Het bewijst dat we diversiteit belangrijk vinden. Ik pak dingen anders aan dan mijn mannelijke collega’s. Het is leuk dat Veenman daar voor open staat. We blijven er hard aan werken om de samenleving in onze organisatie te weerspiegelen.”

Al 18 jaar 100% score in de Corporate Equality Index
Het CEI-rapport is het belangrijkste nationale benchmarking-instrument dat LGBTQ beleid en praktijken op de werkplek beoordeelt. Sinds de start van het rapport in 2002 heeft Xerox de afgelopen 18 jaar elk jaar een score van 100 procent behaald.

Xerox werd beoordeeld en erkend voor de concrete stappen die het heeft gezet in de volgende categorieën:

  • Non-discriminatiebeleid
  • Werkgelegenheidsuitkeringen
  • Aantoonbare organisatorische competentie en verantwoordelijkheid rond LGBTQ-diversiteit en inclusie
  • Publieke betrokkenheid bij LGBTQ-gelijkheid
  • Verantwoord burgerschap

Suzan Morno-Wade, Executive Vice President en Chief Human Resources Officer bij Xerox. “Diversiteit is een integraal onderdeel van het DNA van ons bedrijf. Door een diverse en inclusieve cultuur te handhaven bereiken we ons volledige potentieel.”

 

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade