Innovatie zit in ons DNA: Een duurzamer wereld door technologie

Bij Xerox en Veenman geloven wij dat innovatie de sleutel is tot het creëren van een betere toekomst, niet alleen voor ons als organisatie maar voor de wereld. Ooit begonnen met de ontwikkeling van het eerste officiële kopieerapparaat door Chester Carlson – wat de manier waarop mensen hun werk deden veranderde – hebben we continu technologieën en oplossingen ontwikkeld die de moderne werkervaring bepalen. En dat blijven we doen.

In 1970 richtte onze moeder Xerox het Palo Alto Research Center (PARC) op om toekomstige innovatie te stimuleren. Sindsdien is PARC uitgegroeid tot een toonaangevend instituut waar belangrijke technologische doorbraken plaatsvinden. Denk aan de grafische gebruikersinterface, Ethernet, de muis en laserprinten.

Anno nu richten Xerox en PARC zich op het oplossen van enkele van ’s werelds grootste problemen met een nieuwe generatie technologische innovaties op het gebied van onder andere:

  • Additive Manufacturing: Complexe wereldwijde toeleveringsketens maken fabrikanten en hun klanten kwetsbaar voor externe risico’s. De Xerox® ElemX™ 3D-printer helpt fabrikanten om veerkracht en flexibiliteit toe te voegen aan hun toeleveringsketens door kosteneffectieve aluminiumdraad te gebruiken om binnen enkele uren productiekwaliteit onderdelen te maken.
  • Internet of Things (IoT): Verouderde en verslechterende openbare infrastructuur treft landen, provincies en woonplaatsen over de hele wereld. Xerox werkt samen met de Victoriaanse regering in Australië om Eloque te lanceren. Een joint venture voor de commercialisering van door PARC ontwikkelde industriële IoT-technologie die op afstand de structurele gezondheid van kritieke infrastructuuractiva, zoals bruggen, bewaakt.
  • Cleantech: Klimaatverandering is een bepalende kwestie van deze tijd. En terecht. Door te investeren in de ontwikkeling van technologieën die de uitstoot van broeikasgassen kunnen verminderen, kan Xerox een cruciale rol spelen om dit probleem op te lossen. Zo ontwikkelen wetenschappers van Xerox bij PARC een HVAC-technologie met het potentieel om het energieverbruik van airconditioners tot 80% te verminderen.

“We hebben deze drie belangrijke gebieden gekozen omdat we denken dat ze erg belangrijk zijn vanuit het oogpunt van impact”, zegt Xerox Chief Technology Officer en hoofd van PARC Naresh Shanker. “Als we enkele van deze materiële, universele, echte problemen kunnen oplossen, kunnen we een materiële impact hebben op het leven van mensen.”

Vanzelfsprekend werkt Xerox ook aan innovaties op het gebied van informatietechnologie met als doel om beter, veiliger en makkelijker om te gaan met data en informatie. Denk hierbij aan de inzet van artificial intelligence en robotisering.

Bekijk onze video waarin onder andere Naresh Shanker (Chief Technology Officer) en zijn team meer vertellen over hoe we de wereld veranderen.

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade