Kwetsbaarheid in Windows Print Spooler

Update: Inmiddels heeft Microsoft security updates uitgebracht voor Windows Server 2012, Windows Server 2016 en Windows 10, Versie 1607. Meer informatie leest u hier. Wij adviseren u om deze Microsoft pagina in de gaten te houden voor het laatste nieuws omtrent dit issue.

Microsoft heeft een kwetsbaarheid in Windows Print Spooler onderkend. Zie hiervoor het Microsoft artikel Microsoft Security Update Guide. Wij adviseren u om deze kwetsbaarheid met uw IT afdeling en/of IT partner te bespreken, om te bepalen of deze kwetsbaarheid impact heeft voor u.

Het advies is om de Windows Print Spooler service uit te schakelen op alle servers, behalve op servers waar print queues op gebruikt worden (bijv. printservers en terminal servers).

Wat betreft de servers waar print queues op gebruikt worden, adviseert Microsoft om lidmaatschap en geneste groep lidmaatschap van bepaalde Windows groepen te controleren. Zie hiervoor het onderdeel ‘Mitigations’ in het bovenstaande Microsoft artikel.

Buiten Microsoft om is er een workaround gedeeld die mogelijk voor u bruikbaar is. Ons advies is om door uw IT afdeling en/of IT partner te laten beoordelen of deze workaround bruikbaar is.

 

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade