De impact van Microsoft Universal Print

Deze maand heeft Microsoft een nieuwe oplossing rond Universal Print groots geïntroduceerd. Wat doet deze oplossing, wat kunt u ermee en welke impact heeft dit op Xerox Workplace Solutions en YSoft SafeQ?

Wat is Microsoft Universal Print (MUP)?

Universal Print is ontwikkeld door Microsoft. Het is een printoplossing in de cloud die zorgt voor een universele en beveiligde aansturing van printers. Universal Print verplaatst belangrijke Windows Server-printinfrastructuren naar de Microsoft 365-cloud en biedt gecentraliseerde mogelijkheden voor print management. Mogelijk gaat Microsoft een afrekenmodel introduceren voor het gebruik van Universal Print, bijvoorbeeld middels een bedrag per afdruk.

Drivers beheren en installeren verleden tijd

Alle (multifunctionele) printers gebruiken dezelfde generieke Microsoft driver. Dat betekent dat drivers beheren en installeren verleden tijd is. Printers worden eenvoudig herkend en geconfigureerd door Windows-apparaten en gebruikers kunnen blijven printen zoals ze gewend waren.

Wat ons betreft is deze oplossing een prima alternatief voor (kleine) werkgroepen en organisaties die geen specifieke eisen hebben voor wat betreft het centraal aansturen van printopdrachten, printmanagement en follow-me printing.

Er zijn diverse beperkingen, zoals:

  • MUP is Alleen geschikt voor Windows 10 systemen waar een Microsoft 365 (cloud) account aan gekoppeld is (dus niet on-premise, iOS en Android)
  • Er zijn minimale rapportages beschikbaar met een maximum van 30 dagen
  • Niet alle functionaliteiten van de printer zijn te selecteren (zoals sorteren en hechten)

Impact op Xerox hardware, Xerox Workplaces Solutions Suite en Cloud

Alle Xerox (multifunctionele) printers zijn compatible met deze oplossing. Xerox Workplace Solutions werkt ook feilloos samen met MUP en biedt daarnaast nog veel meer toepassingen en voordelen. Denk aan: authenticatie, printmanagement, follow-me en andere systemen dan alleen Windows10.

Zeer binnenkort is er een nieuwe feature in XWS Cloud beschikbaar die een zogenaamde pull printqueue kan maken in de MS Azure Universal Print resource voor de klanttenant. Deze queue kan worden geautoriseerd voor en gedeeld met alle gebruikers van de organisatie, zoals elke andere MUP printer. Hiermee kunnen alle aan Azure AD gekoppelde apparaten (Windows 10 1903 of hoger) deze printer toevoegen en printopdrachten voor latere release indienen met behulp van de XWC clients.

Impact op YSoft SafeQ

MUP is compatible met SafeQ via een connector indien gewenst. U hoeft zich hier ook geen zorgen over te maken. Interesse of meer weten? Neem contact op via onderstaand formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade