U kunt er alles aan doen om hackers buiten de deur te houden, maar als het bij de medewerkers schort aan bewustzijn op dit gebied staat u al met 1-0 achter. Bent u ervan overtuigd, dat iedereen binnen uw organisatie zich bewust is van de security-risico’s die ze dagelijks lopen? Niet? Dan is onze security awareness training zeker het overwegen waard.
Security cultuur
Uit de praktijk blijkt dat een security awareness training staat of valt met herhaling. We hanteren daarom 5 stappen die voortdurend aandacht vestigen op het gewenste en noodzakelijke gedrag van uw medewerkers. We streven daarbij naar de volgende gedragsverandering:
- van onbewust onveilig
- naar bewust onveilig
- naar bewust veilig
- naar uiteindelijk onbewust veilig gedrag
Is dat laatste bereikt, dan is security een onderdeel van de bedrijfscultuur geworden
1. Inventarisatie
De eerste stap is het in kaart brengen van de huidige stand van zaken. Op welk niveau bevindt het bewustzijn van medewerkers zich op dit moment? Gaan ze bewust om met digitale middelen of is hier ruimte voor verbetering? Een phishing simulatie campagne levert daarbij vaak verrassende resultaten en inzichten op.
Gedurende zo’n campagne sturen we alle medewerkers een ‘fake’ phishing bericht, de zogenaamde ‘cyberweerbaarheidscheck’. Aan de hand van de clicks zien we welke medewerkers de e-mail niet als (spear)phishing herkennen. Vervolgens geven we direct gerichte feedback over phishing en hoe dit door hackers wordt ingezet. Uw medewerkers worden hierdoor voorbereid op een mogelijke aanval. Door dit regelmatig te doen zal het aantal ongewenste kliks afnemen. Uw medewerkers worden cyberweerbaarder en uw bedrijf veilig(er)!
2. Strategie
Het inventariseren van de huidige stand van zaken geeft vervolgens de richting aan om een strategie te bepalen die het bewustzijn moet verbeteren. Waar moet het gemiddelde niveau van security awareness liggen en waar ligt dit nu? Op basis daarvan kan worden bepaald welke activiteiten nodig zijn om die doelstelling te behalen en zo uw organisatie optimaal te beveiligen.
3. Vergoten van de kennis
Vervolgens is het aan de medewerkers om aan de slag te gaan met de activiteiten die het bewustzijn verhogen, waarbij de kracht in de voortdurende herhaling zit!
4. Evaluatie
Uiteindelijk evalueren we wat alle inzet heeft opgeleverd. Is de doelstelling bereikt en het bewustzijn daadwerkelijk verhoogd? Is dit nog niet voldoende? Dan gaan we weer aan de slag met een nieuw campagne.
5. Herhaling
Security is geen eenmalig project, maar een continu proces. Er zullen altijd nieuwe dreigingen de kop op steken. Houd daarom elkaar scherp en houd de gevaren goed in de gaten.
Met de Security Awareness Training zijn we doeltreffend beschermd tegen cyberaanvallen
Voordelen Security Awareness Training
- Verhoogde beveiliging
- Cybersecuritybewuste medewerkers
- Beschermd tegen de gevaren van datalekken, netwerkaanvallen en ransomware-bedreigingen
- Periodieke terugkoppeling van de testresultaten
- Volledig ontzorgd
Wilt u meer informatie of een Security Awareness Training aanvragen?
Vul onderstaand formulier in en we nemen de mogelijkheden met u door.