Van noodzakelijk kwaad naar printen op maat

Printen is voor veel organisaties een bijzaak, het moet nu eenmaal en daarmee is de kous af. Een noodzakelijk kwaad en een onwelkome kostenpost. En dat terwijl er wel degelijk op dit gebied winst te behalen is. Maar waar die winst dan precies te behalen is? Dat is maar al te vaak niet helder. Dat kan anders, want die mogelijkheden zijn beslist inzichtelijk te maken.

Dat printen maar al te vaak gezien wordt als een noodzakelijk kwaad komt door de vanzelfsprekendheid. Op elk kantoor staan printers en wie in zijn applicatie op ‘Print’ klikt heeft per omgaande resultaat. In lang vervlogen tijden stonden gebruikers nog paf als zij hun informatie op papier konden krijgen ‘alsof het gedrukt was’. En een afdruk in kleur was ook bijzonder spannend toen dat voor het eerst kon. ‘Rode cijfers’ waren ook echt rood! Die magie is helemaal weg.

Printen is gewoon geworden. Té gewoon zelfs, waardoor er ook geen aandacht meer voor is. Doodzonde, want er is veel meer uit het printen te halen dan menig organisatie zich bewust is. De gebruiker mag dan wel grip hebben op het printen, maar heeft de organisatie dat ook? Met die ‘grip’ bedoelen we inzicht in wat er precies op printgebied gebeurt. Hoe veel prints worden er gemaakt? Door welke afdelingen? Door welke gebruikers? Welk printers worden onderbenut? Hoe staat het met het verbruik van die ‘beruchte’ supplies, zoals papier en toner. Berucht, omdat die altijd op blijken te zijn als er iets belangrijks geprint moet worden.

Zou het geen goede service zijn als u daar allemaal inzicht in heeft? Als u weet welke printers afgestoten kunnen worden, omdat ze onvoldoende benut worden? Of dat u de printcontracten beter kunt afstemmen op het aantal gemaakt prints, met alle kosten voordelen van dien? Natuurlijk! Daarom bieden we deze service onder de verzamelterm ‘Mijn Veenman Beheer’. Die diensten geven u inzicht en daarmee grip op het printen binnen de gehele organisatie.

Nu was dit voorheen ook wel mogelijk, maar dan moet iemand de machines langs, tellerstanden opnemen, status checken van de nog beschikbare hoeveelheden toner, enzovoort. Dat alles moest vervolgens handmatig worden verwerkt. Met Mijn Veenman Beheer kan dat allemaal geautomatiseerd worden nagegaan. Het is een tool om complete printstromen in kaart te brengen en geschikt voor alle merken printers, van de simpelste bureauprinter tot grote mfp’s.
Op basis van de monitoringgegevens die Mijn Veenman Beheer oplevert kunnen wij adviezen geven, voorspellingen doen over het verbruik, goedkopere oplossingen voorstellen en geautomatiseerd supplies aanvullen die op dreigen te raken. Als er een storing optreedt kunnen klanten geautomatiseerd verzoeken om die te verhelpen. Dat betekent dat er minder contact nodig is met Veenman, wat bespaart de klant tijd (en ons natuurlijk ook).

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade