Veenman en Ecomare printen duurzaam

Ecomare, onderdeel van Stichting Texels Museum, is een populaire attractie op Texel. Vanuit het hele land komen jaarlijks ruim 260.000 bezoekers naar het natuurmuseum, de zeehondenopvang, het
zeeaquarium, de vogelopvang en het duinpark. Maar Ecomare is niet alleen een museum. De organisatie werkt ook aan natuurbescherming in de Wadden- en Noordzee door voorlichting, educatie en opvang van vogels en zeehonden. Allemaal om het draagvlak te vergroten voor het behoud en het herstel van de natuurwaarden in het waddengebied en de Noordzee.

Het spreekt vanzelf dat Ecomare als organisatie ook zelf sterk gericht is op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Hoe sterk blijkt wel uit de toekenning van de Gouden Green Key, het internationale keurmerk op het gebied van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, milieu en natuur. Goud is het hoogste niveau en elk jaar wordt bekeken of Ecomare nog aan de voorwaarden voldoet.

Toen Ecomare een duurzame stap wilde maken met de printapparatuur, werd contact gezocht met leverancier Veenman. Salesmanager Menno Sikking van Veenman: “We denken mee met de klant en weten dat duurzaamheid en milieuvriendelijkheid voor Ecomare erg belangrijk zijn. We hebben daarom gebruiksvriendelijke apparatuur geadviseerd die deze kernwaarden als uitgangspunt heeft: de Xerox ColorQube. Dit zijn bij uitstek geschikte machines die zich onderscheiden door flinke milieubesparingen. Bovendien bespaart Ecomare hiermee ook kosten: de machine berekent een prijs per afdruk op basis van de hoeveelheid kleur in een document.”

Ecomare heeft gekozen voor de Xerox ColorQube 8900. Bij Ecomare in De Koog staan twee machines en er staat één machine bij het museum Kaap Skil (over jutters en zeelui) in Oudeschild, net als Ecomare onderdeel van Stichting Texels Museum. “We printen zoveel mogelijk op de milieuvriendelijke printer. Alleen voor grafisch werk wijken we uit naar de laserprinter,” vertelt Marion Barth, Coördinator Fondsenwerving van Stichting Texels Museum.

“Wij zijn blij met het advies van Veenman om de Xerox ColorQube 8900 te gaan gebruiken. We printen bijna alles op deze milieuvriendelijke printer”.
Marion Barth, Coördinator Fondsenwerving van Stichting Texels Museum

Solid Ink veel minder belastend
De Xerox ColorQube 8900 onderscheidt zich door een minimaal energieverbruik en door de zogeheten Solid Ink printtechnologie die voor het milieu veel minder belastend is dan andere printtechnologieën. Concreet: er wordt tot 90% minder afval geproduceerd vergeleken met een tonersysteem, er is sprake van een natuurlijke recycling doordat er geen cartridges gebruikt worden en het energieverbruik tijdens de gehele levensduur is tot 17% lager!

Zelflerende printer
Maar de Xerox ColorQube 8900 heeft meer te bieden dan een milieuvriendelijke printtechnologie. Zo beschikt deze printer over Intelligent Readytechnologie die de verbruikspatronen van de werkgroep
registreert. Deze zelflerende technologie zorgt er voor dat het systeem zich automatisch aanpast aan het gebruik en de printer tijdens rustige periodes automatisch in de spaarstand zet.

Kostenbesparing
Voor het verbruik van de Solid Ink hanteert Veenman voor de ColorQube-machines het ‘3-teller concept’. Afhankelijk van de daadwerkelijk gebruikte hoeveelheid kleur per pagina bepaalt het afdruksysteem automatisch tegen welk tarief elke afzonderlijke pagina wordt afgedrukt. Vergeleken met printers die een vaste prijs per afgedrukte pagina hebben, levert dit aanzienlijke kostenbesparingen op.

Bootreis inclusief
Tot slot biedt Veenman uiteraard service. Ook die is eenvoudiger dankzij de Solid Ink-technologie. Het beheer kan namelijk op afstand en nieuwe Solid Ink blokjes kunnen in een klein doosje worden opgestuurd. Maar mocht het noodzakelijk zijn dan maakt de technicus de overtocht naar Texel om de problemen op te lossen.

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade