Xerox en Vortran produceren 1 miljoen beademingsapparaten

Xerox en Vortran Medical Technology werken samen om de productie van Vortran’s GO2Vent-beademingsapparaten en bijbehorende Airway Pressure Monitor (APM-Plus) te versnellen en op te schalen voor ziekenhuizen en noodhulpeenheden die strijden tegen COVID-19.

De twee bedrijven werken samen om snel te reageren op het tekort aan essentiële beademingsapparatuur die nodig is om de ademhaling van patiënten te ondersteunen. Uitgaande van een stabiel aanbod van essentiële onderdelen, zullen de bedrijven de productie snel opschalen van ongeveer 40.000 beademingsapparaten in april, tot tussen de 150.000 en 200.000 beademingsapparaten per maand in juni. Samen kunnen Xerox en Vortran de komende maanden maar liefst 1 miljoen beademingsapparaten produceren.

Hoewel de GO2Vent geen vervanging is voor beademingsapparaten op intensive care-afdelingen (IC’s), wordt hij veel gebruikt in noodsituaties, vervoer tussen ziekenhuizen en MRI’s. Bij een tekort aan IC-klasse beademingsapparaten, gebruiken medische professionals tools zoals deze en andere technologieën om patiënten te ondersteunen die nog geen of niet langer een beademingsapparaat op IC-niveau nodig hebben.

“Onze knappe koppen ontmoetten (virtueel) de knappe koppen van Vortran en bedachten hoe ze deze kritieke technologie in massa konden produceren”, zegt John Visentin, vice-voorzitter en CEO van Xerox. “We willen ervoor zorgen dat artsen, verpleegkundigen en paramedici aan de frontlinie de middelen hebben die ze nodig hebben om het groeiende aantal patiënten met COVID-19 te helpen.”

We hebben één duidelijk doel: zo veel mogelijk levens redden

“De samenwerking met Xerox heeft één duidelijk doel: zoveel mogelijk levens redden. Met de bewezen technologie van Vortran en het vermogen van Xerox om productie op grote schaal toe te passen, denken we dat we de komende maanden maar liefst 1 miljoen beademingsapparaten aan zorgverleners kunnen leveren”, zegt Vortran, medeoprichter en CEO, Gordon A. Wong. “Dit zal het belangrijkste zijn wat we ooit doen.”

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade