Xerox speelt duurzaamheidskaart: In 2040 nul CO2-uitstoot

Xerox heeft de doelstelling om de CO2-uitstoot te reduceren tot nul met tien jaar vervroegd naar 2040. Het helpt ook andere bedrijven daarbij, onder andere de Amerikaanse marine met het gebruik van 3d-printing. Dat blijkt uit de 2021-editie van het eigen duurzaamheidsrapport ‘Global Corporate Social Responsibility’.

Alle initiatieven op het gebied van milieu, maatschappij en governance die in genoemd rapport zijn gepubliceerd, staan naast Xerox’ Innovation with Impact-programma. Dit initiatief leidde tot de recente samenwerking van Xerox met de Naval Postgraduate School om te helpen bij de adoptie van 3d-printen in de Amerikaanse marine. Het leidde ook tot de lancering door Xerox van Eloque, een joint venture met VicTrack, een staatsbedrijf in Victoria, Australië, om de door Palo Alto Research Center (Parc, een dochterbedrijf van Xerox) ontwikkelde internet of things-technologie te commercialiseren die op afstand de structurele gezondheid van bruggen bewaakt.

De Eloque-oplossing is een industrial internet of things (iiot)-technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van minuscule glasvezelsensoren die op de brug worden bevestigd om nauwkeurig structurele spanning, thermische respons, buiging, belastingen, trillingen en corrosie te meten en in te schatten, wat allemaal maatstaven zijn voor de structurele gezondheid. Vervolgens worden geavanceerde analyses gebruikt om de gegevens van de sensoren te evalueren en de eigenaars en exploitanten van de brug in realtime van inzichten te voorzien, zodat is na te gaan of een brug te veel of te weinig wordt gebruikt, structurele problemen heeft of schade die moet worden hersteld.

roadmap duurzaamheid in 2040 Xerox

Routekaart

Xerox wil dus versneld naar een netto-nuldoel. In het genoemd rapport is een routekaart opgenomen hoe het bedrijf dit wil bereiken. De roadmap richt zich op het verbeteren van processen en energie-efficiëntie, en het ontwerpen van milieuvriendelijke producten en schone technologieën.

Lees het volledige artikel hier.

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade