Xerox ondersteunt printproces coronavaccinatie-uitnodigingen

xerox-vandermostDe vaccinatiecampagne tegen het coronavirus in Nederland is goed op stoom. Per 26 juni staat de teller op ruim 15 miljoen prikken. En daarachter gaat een enorme logistieke operatie schuil. Niet alleen wat betreft de vaccinatiemedewerkers en vaccins zelf, maar ook wat betreft de miljoenen uitnodigingen die naar alle Nederlanders van achttien jaar en ouder zijn verstuurd. En de vele uitnodigingen die de minderjarigen de komende weken nog zullen ontvangen. Die moeten – inclusief bijlagen en enveloppen – natuurlijk ook geprint en gedrukt worden.

Om iedereen in Nederland zo snel mogelijk te kunnen voorzien van zijn of haar vaccinatie-uitnodiging, komt er bij het fysieke printproces veel automatisering en technologie kijken, zoals Artificial Intelligence (AI) en robots. Daarnaast is de planning een enorme uitdaging: het aantal uitnodigingen verschilt namelijk per dag. Alle ketens in het productieproces moeten daar goed op kunnen inspelen. Xerox ondersteunt in dit proces en zorgt er samen met Koninklijke Van der Most, een allround grafisch producent en partner, voor dat deze klus zo snel en productief mogelijk wordt uitgevoerd.

Koninklijke Van der Most, maakt daarvoor gebruik van de Xerox iGen5 Press, een digitale kleurendrukpers en Xerox-software, waarmee zij snel uitnodigingen en bijlagen van hoge kwaliteit inprinten. Het RIVM deelde onlangs dit filmpje op Twitter.

Ralph Dullens, Directeur Sales bij Xerox: “Wij zijn als Xerox trots dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de bestrijding van het coronavirus. Door het printproces zo soepel mogelijk te laten verlopen met behulp van krachtige hardware en software, ondersteunen we de vaccinatiecampagne en keert de maatschappij hopelijk zo spoedig mogelijk terug naar normaal.”

Naast het printproces ondersteunt Xerox sinds 2015 de Overheid met grafische dienstverlening. Deze diensten omvatten onder andere creatief & grafisch advies, opmaak, DTP Advanced, Grafische vormgeving en dienstverlening op locatie.

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade