010 - 284 6123 info@veenman.nl
voordelen HP PageWide revolutie in print

Digitale factuurverwerking met grote efficiencywinst voor Amnesty International

Amnesty International doet wereldwijd belangrijk werk voor mensenrechten. Hierdoor ontvangt Amnesty alleen al in Nederland 5.000 facturen per jaar. Veenman hielp een enorme efficiencywinst te realiseren door alle inkomende facturen digitaal te verwerken.

Factuurverwerking nog handmatig

Amnesty verwerkte de inkomende facturen tot voor kort handmatig. De verwerking was arbeidsintensief, duurde te lang en het was niet altijd duidelijk waar een factuur zich in het proces bevond. Michael Salemink, manager ondersteuning van Amnesty International: “Dankzij digitalisering kan het tegenwoordig gelukkig anders. We wilden graag weten welke facturen binnen zijn en wat de status in het proces is, om meer efficiency en meer beheersbaarheid in het verwerkingsproces te bereiken. Daarom gingen we op zoek naar een passende oplossing.”

Ons proces voor de inkomende facturen is nu bijna geheel gedigitaliseerd.

Michael Salemink

manager ondersteuning, Amnesty International

Digitale factuurverwerking: grip én controle

Met de digitale factuurverwerking oplossing van Veenman heeft Amnesty nu veel meer grip én controle op het proces om inkomende facturen te verwerken. De oplossing gaat vérder, door ook controles op de betaalbaarstelling te bieden. Deze voorziening controleert essentiële gegevens op het moment van betalen. Op rekeningnummer, het bedrag, wie akkoord heeft gegeven en of dat terecht gebeurd is. Daarnaast wordt ook nog automatisch gecheckt of de factuur al eerder is aangeboden voor betaling – dit vermindert het risico op dubbele betaling – en/of de factuur wordt herkend binnen de oplossing.

Het terugzoeken van facturen is veel gemakkelijker en de procesbewaking is voor de organisatie zo’n veertig procent sneller geworden.

Michael Salemink

manager ondersteuning , Amnesty International

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wilt u weten wat Veenman voor u kan betekenen?
Neem contact op of laat uw gegevens achter.