Digitaal schoolbord

Stimuleer de ontwikkeling van leerlingen met interactieve en dynamische lessen

Digibord voor school

Het moderne onderwijs wordt steeds meer digitaal en interactief. Een digibord voor school is dan ook niet meer weg te denken als digitaal leermiddel. Veel scholen zijn inmiddels toe aan nieuwe apparatuur, omdat de huidige digiborden zijn afgeschreven. Vergeleken met hun voorgangers bieden deze digiborden meer mogelijkheden die de docent werk uit handen nemen. Maar hoe kiest u nu het juiste digibord, met zo veel mogelijk functionaliteit en zonder extra poespas?

Touchscreens voor het onderwijs: the next generation

De nieuwe generatie touchscreens hebben een hogere beeldkwaliteit, snellere reactiesnelheid, grotere kijkhoek, zijn voordeliger en hebben een langere levensduur. Ook zijn de schermen eenvoudig te verplaatsen en in diverse formaten beschikbaar. Onze touchscreens zijn speciaal geselecteerd voor gebruik in het onderwijs en hebben een optimale gebruiksvriendelijkheid. Welke touchscreens het beste past bij uw situatie, wordt bepaald vanuit het perspectief van de leerkrachten en de benodigde tools bij de lesinstructie. Zij moeten er immers elke dag in de klas mee werken. Wij geven u daarbij graag vrijblijvend advies.

Logo Quadraten
De door Veenman geleverde kwaliteit en service is erg goed. Belangrijker nog is dat we met de nieuwe touchscreens onderwijskundig ook een stap vooruit kunnen zetten.
- Jan van der Veen, Bovenschools ICT Coördinator FacilitairBekijk Case: Quadraten

Digitale schoolborden

De ontwikkelingen op het gebied van ICT in het onderwijs volgen elkaar in razend tempo op. Dit vereist een kennisniveau in elke laag van het onderwijs dat altijd up-to-date is. Of u nou leerkracht bent op het basis-, voortgezet-, middelbaar- of hoger onderwijs.

Digibord op school: de beste merken

Oók leerlingen achter in de klas en de rijen aan de zijkant moeten u en het digibord goed kunnen zien. Met het Sweezz-ophangsysteem kunnen de touchscreens in iedere gewenste positie worden gedraaid. Zo kunt u ook in kleinere groepen werken met het touchscreen, terwijl een ander deel van de klas iets anders doet en niet wordt afgeleid.

De 7 garanties van een digibord bij Veenman

 1. Gedegen advies, toegespitst op uw wensen en situatie
 2. Programmering en installatie van software en hardware, uitgebreide begeleiding en training
 3. Groot bedieningsgemak en snelle digitale schrijfkwaliteit
 4. Grote inkijkhoek én hoge beeldkwaliteit
 5. Toetsenbord en muis overbodig, geen wirwar van snoeren
 6. Lage kosten en een lange levensduur
 7. Automatische updates op alle schermen met mobile device management, ook buiten schooltijd

Is het werken met een digibord op school lastig?

Een digibord op school is de digitale versie van een whitebord of het klassieke schoolbord. Op het grote touchscreen kunt u schrijven met de vingers en lesmateriaal digitaal oproepen, opslaan en later weer oproepen. Zo verrijkt u uw lessen met zaken als actualiteit, muziek, video, spelletjes en websites. Ook leerkrachten met wat minder computer-ervaring ervaren het werken op een digibord als zeer eenvoudig. Het is met een touchscreen bovendien mogelijk om uw laptop, telefoon of tablet draadloos met het grote scherm te verbinden en de inhoud te streamen via Miracast, iOS en Android.

Interactief schoolbord

Met schoolborden van Veenman voor het onderwijs gaat u voor interactief en dynamisch lesgeven, stimuleert u de onderlinge samenwerking en ontwikkelt u het talent van individuele leerlingen. U weet het beste hoe u wilt lesgeven, wij geven graag de tools om het zo makkelijk en flexibel mogelijk te maken.

digitaal schoolbord

Verschil tussen digibord en touchscreen in het onderwijs

Hoewel de termen digibord en touchscreen vaak door elkaar gebruikt worden en er hetzelfde mee wordt bedoeld, is er wel degelijk een verschil. Een digibord werkt samen met een beamer. De beamerlamp in de projector moet na verloop van tijd vervangen worden. Dit is bij een touchscreen niet het geval. Wij informeren u hier graag verder over.

Demo aanvragen of advies gewenst?

Stel uw vraag via het formulier hieronder en wij nemen binnen een dag contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Documentverwerking
 • Documentverwerking
 • Logo Goudappel
 • logo Koenen en Co
 • logo 112Schade