010 - 284 6123

Projectmanager

Werken bij Veenman is een belevenis, waarbij wij gedreven door passie voorop willen lopen in onze branche. Standvastig, oplossend en vooruitstrevend. We zijn van mening dat elke organisatie naar High Performance moet streven. Dit streven is onze missie, brengt ons samen en voedt onze passie. Met ca. 150 betrokken collega’s zoeken we dagelijks naar snellere, betere, betrouwbaardere prestaties en hogere klantbetrokkenheid. Een gedeelde ondernemende mentaliteit; samen bereid te zijn het verschil te maken.

Wie zoeken wij

Werken bij Veenman betekent durven veranderen. Jij maakt het verschil; daadkracht is ‘Key’. We kennen onze klanten bij naam, komen direct in actie en pakken door. Flexibel bewegen en direct reageren zijn de norm. Samen met collega’s altijd op zoek naar het unieke, briljante idee. Net iets slimmer dan de concurrent. Je bent nieuwsgierig, wilt weten wat er speelt, leert van je collega’s en vice versa. Onderling gaan wij open, informeel en collegiaal met elkaar om. We communiceren duidelijk onze verwachtingen en komen onze afspraken na. Daar mag iedereen ons op aanspreken. Je bent kritisch maar constructief. Zeggen wat je vindt maar wel met respect voor elkaar. Gaat er iets mis, dan lossen we het op en leren we hoe we het voortaan kunnen voorkomen. We willen de klant verrassen met de meest creatieve oplossing en versteld doen staan van de beste hulp, of simpelweg vragen hoe het gaat. Open, transparant, geïnteresseerd. Die gedeelde passie bindt ons.

Als Project Manager werk je in het team Project Management & Account Delivery Management binnen de divisie Service & Support. Je bent primair verantwoordelijk voor het succesvol begeleiden van onze externe klantprojecten, pilots, proefplaatsingen en dergelijke, zodanig dat deze tijdig, binnen budget en in overeenstemming met vereiste specificaties worden uitgevoerd. Je schrijft een projectplan en maakt een projectplanning in overleg met de klant en Veenman afdelingen. Je houdt een projectadministratie bij met o.a. tijdsbesteding van het projectteam, je signaleert dreigende overschrijdingen tijdig en gaat met je collega’s van Sales in gesprek over hoe hierin kan worden bijgestuurd c.q. onze dienstverlening aan de klant kan worden uitgebreid. Verder ben je verantwoordelijk voor het adviseren van (potentiële) klanten, zodanig dat deze inzicht verkrijgen in de Veenman werkwijze waarmee wij een succesvolle projectuitvoering en projectoplevering garanderen. Het is belangrijk dat je zeer goed kunt communiceren (mondeling en schriftelijk), op diverse niveaus binnen de klantomgeving, en de rol van sparringpartner en trusted advisor op je neemt voor je klanten. Je denkt mee in de bid-fase bij aanbestedingen/tenders, RFI’s en RFP’s en levert kwalitatief hoogwaardige uitwerkingen/ documenten af die bijdragen aan de beste inschrijving.

Wat vinden wij belangrijk?

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een project management functie, bij voorkeur binnen de Document Solutions branche
 • Behaalde PRINCE2 certificering, bij voorkeur op minimaal Practitioner niveau
 • Kennis van en ervaring met andere project management methodieken
 • Kennis van en ervaring met ITIL v3 referentiekader
 • Klantgerichte en resultaatgerichte houding
 • Algemene management vaardigheden, zoals aansturen projectteam
 • Gestructureerde en planmatige werkaanpak
 • Overtuigende, daadkrachtige, vertrouwenwekkende en flexibele houding
 • Zeer goede mondelinge en schriftelijke communicatie
 • Rapportage vaardigheden, zoals bijhouden van en rapporteren over projectadministratie.

Wat hebben wij verder te bieden?

 • Een inspirerende werkomgeving
 • Marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Een interessante doorgroeimogelijkheid
 • Leaseauto, smartphone en laptop.

Heb je interesse in deze functie?

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar hr@veenman.nl. Heb je vragen, neem dan contact op met Pieter Jongbloed (Manager HR) op 06 – 11305861 of Erik Rosema (Manager Project Management & ADM) op 06 – 21806802.