010 - 284 6123 info@veenman.nl

Sales Consultant

 

Veenman

Veenman verandert in een razend tempo. Ondanks een indrukwekkende traditie van ruim 95 jaar, zijn wij de afgelopen jaren goed in staat gebleken om mee te ontwikkelen met alle veranderingen in de branche en ten opzichte van onze directe concurrenten voorop te lopen als het gaat om innovatieve oplossingen. Deze oplossingen laten we vol trots ‘live’ aan onze klanten zien in ons nieuwe Smart Office (hoofdkantoor) in Rotterdam naast het vliegveld Zestienhoven.

Wie is Veenman

Ondanks het feit dat wij als 100% dochter van Xerox met een A-label werken, is het vooral onze unieke marktpositie waarin wij volkomen onafhankelijk kunnen opereren om de beste totaaloplossing voor de klant aan kunnen bieden.
Naast ons hoofdkantoor in Rotterdam (Zestienhoven Airport) hebben wij ook vestigingen in Amsterdam, Zwolle en Best.
Het echte succes komt echter van onze mensen. Werken bij Veenman is een belevenis, waarbij wij gedreven door passie voorop willen lopen in onze branche. Met ca. 150 betrokken collega’s zoeken we dagelijks naar nieuwe kansen, optimale oplossingen en efficiënte toepassingen. Nuchter en realistisch, vanuit de overtuiging dat we met elkaar de beste oplossing voor de klant kunnen realiseren. Dat maakt ons authentiek en staan we dichtbij onze klanten. Daar gaat het om.

Wie zoeken wij

Veenman zoekt mensen die durven te veranderen. Je werkt in een omgeving waarin verandering de enige constante is. Soms omdat het moet, meestal omdat het kan, maar altijd omdat het leuk is. Samen met je collega’s ben je altijd op zoek naar hét meest briljante idee of dé meest slimme aanpak. Net iets slimmer dan de concurrent. Onderling gaan wij open, informeel en collegiaal met elkaar om. Zeggen wat je vindt maar wel met respect voor elkaar. Je wilt altijd anders zijn, bent kritisch maar constructief. We willen de klant verrassen met de meest creatieve oplossing, versteld doen staan van de beste hulp, of simpelweg vragen hoe het gaat. Gewoon omdat we in je geïnteresseerd zijn. Die gedeelde passie bindt ons.

Als Sales Consultant ben je onderdeel van het ICM team, wat staat voor Informatie- en Communicatie Management. Je bent omzet en marge verantwoordelijk voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Daarnaast heb je veel kennis van bedrijfsprocessen en zie je kansen om onze oplossingen in te zetten bij organisaties die we bezoeken. Je bent verantwoordelijk voor het salestraject en adviseert de klanten met de juiste oplossing. Je werk is het herkennen van kansen en behoeften bij nieuwe en bestaande klanten en deze behoefte te vertalen naar een oplossing vanuit ons software portfolio. Jouw grondhouding kenmerkt zich door de volgende competenties: creativiteit (out-of-the-box), ondernemend, resultaatgerichtheid, drive, organisatiesensitiviteit en loyaliteit. Je gesprekspartners zijn veelal IT Managers, Financial Managers en Informatiemanagers.
De salestrajecten vereisen vaak veel voorbereidende en after-sales activiteiten. Hierbij werk je nauw samen met je collega’s consultants uit het team om een offerte op maat aan de klant te kunnen presenteren. Binnen Veenman BV is het van groot belang dat je cijfermatig goed onderlegd bent en de rol van sparringpartner op je neemt voor je klanten.

Wat vinden wij belangrijk?

 • HBO werk- en denkniveau op commercieel of bedrijfskundig gebied
 • Minimaal 3-5 jaar commerciële ervaring in de sales binnen de software branche
 • Kennis van ERP, CRM, ECM, Portals en Collaboration is een pré
 • Sterke affiniteit met techniek en high-tec oplossingen
 • In staat gedisciplineerd en planmatig te werken waarbij accurate forecast en up-to-date administratie key elementen zijn
 • Een doorzetter met natuurlijk overwicht met uitstekende onderhandelingsvaardigheden
 • Creatief in het bedenken van oplossingen, communiceer je met flair en weet je meerwaarde te creëren bij klanten
 • Communicatief vaardige gesprekpartner op management- of directieniveau
 • In bezit van rijbewijs B

Wat hebben wij verder te bieden?

 • Een inspirerende werkomgeving
 • Marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Een interessante doorgroeimogelijkheid
 • Mobiel en laptop van de zaak
 • Leaseauto

Heb je interesse in deze functie?

Stuur dan je CV en motivatiebrief naar hr@veenman.nl. Heb je vragen, neem dan contact op met Pieter Jongbloed (Manager HR) op 06 – 11305861 of Gerard Roos (Manager Business Technology & Consultancy) op 06-11305865.