Carintreggeland van papier naar digitaal met Veenman apps en koppelingen

Björn Doldersum, ‎(voormalig) Servicemanager Informatisering & Automatisering van Carintreggeland: “We hadden behoefte aan nieuwe printers en aan een leverancier die méér kan dan alleen die printers leveren. Meedenken over de toekomst, rekening houden met doorontwikkeling van zaken binnen de organisatie, zoals documentmanagement, digitaliseren in plaats van op papier werken en de ontwikkeling van apps. Dát is voor ons belangrijk en Veenman heeft laten zien dat allemaal in huis te hebben.

Misschien onverwacht, maar er zijn echt organisaties waar een printer onmisbaar is en blijft. Zoals bij zorgorganisatie Carintreggeland, waar Veenman in coronatijd zo’n 130 multifunctionele printers heeft geleverd en geïnstalleerd. Daar is het niet bij gebleven, want ook Carintreggeland digitaliseert en om deze vooruitgang te ondersteunen ontwikkelt Veenman apps waarmee documenten na het scannen ervan automatisch worden opgenomen in de relevante personeels- of cliëntendossiers.

Behalve een enthousiaste presentatie leverde Veenman ook direct een goed implementatieplan voor de printers

Onze zorg gaat 24×7 door en prints zijn belangrijk, ze worden nog steeds gebruikt. Gelukkig wel steeds minder dankzij de persoonlijke devices die iedere medewerker heeft. Het inschakelen van Veenman gebeurde tijdens het begin van de coronapandemie. Dat heeft onze organisatie natuurlijk tot de nodige aanpassingen gedwongen en daar is Veenman heel flexibel mee omgegaan. Behalve een enthousiaste presentatie leverde Veenman ook direct een goed implementatieplan voor de printers.

Het proefproject voor de implementatie moest midden in coronatijd worden opgezet. Maar de locaties waren ‘dicht’ en het ondersteunende (zorg)personeel werkte thuis. Om besmettingen te voorkomen mochten de Veenman-medewerkers niet in het primaire zorggebied komen. Dit is opgelost door een aantal kleinschalige testen. Normaal gesproken duurt zo’n proof of concept twee tot drie weken, nu dubbel zo lang.

Zorgmedewerkers moeten altijd veilig kunnen printen en scannen
Niet alle vestigingen van Carintreggeland hebben een vaste internetverbinding. Toch moeten de medewerkers ook daar altijd veilig kunnen printen en scannen. Hiervoor heeft Veenman een oplossing geïnstalleerd die het mogelijk maakt om dit via een beveiligde 4G verbinding met het netwerk van de organisatie te doen. Zoals gezegd doet Veenman méér dan printers leveren.

Veenman ontwikkelde voor ons een app om documenten te scannen en direct op te nemen in onze AFAS personeelsdossiers

Veenman ontwikkelde voor ons een app om documenten te scannen en direct op te nemen in onze personeelsdossiers binnen de HRM-software van AFAS. Deze app kan ook barcodes inlezen. Al onze aandacht gaat nu natuurlijk naar onze primaire taak: de zorg.”

Over Carintreggeland
Carintreggeland is een zorgorganisatie in de Regio Twente die wijkverpleging, dagvoorzieningen en tijdelijke opname biedt, maar ook verpleeghuiszorg, fysiotherapie en dagactiviteiten voor ouderen. In 22 verpleeghuislocaties en meer dan veertig vestigingen werken duizenden professionals en vrijwilligers aan steeds betere zorg. Het is een innovatieve zorgorganisatie. De vernieuwingen ontstaan vaak in eigen huis, tijdens gesprekken tussen collega’s en met cliënten, met andere organisaties, betrokken burgers en partners. En Carintreggeland heeft oog voor technologische ontwikkelingen die de zorgcliënten én de organisatie verder brengen en bijdragen aan Waardevol Leven voor de cliënten en Waardevol Werken voor de medewerkers.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook úw veiligheid en efficiency kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade