Koenen en Co kiest voor Device as a Service totaalconcept

“Apparaat beheer uitbesteden doorslaggevend in keuze voor DaaS”

 

logo Koenen en CoJeroen Laven, Beheerder ICT bij Accountantskantoor Koenen en Co:
“We willen dat medewerkers de ambities van Koenen en Co kunnen waarmaken. Dat betekent simpelweg, dat laptops het altijd moeten doen. Daarnaast is ontzorging in combinatie met vaste maandelijkse kosten, voor ons doorslaggevend om voor Device as a Service (DaaS) van Veenman te kiezen. Een totaalconcept waarbij het volledige apparaat beheer wordt uitbesteed biedt grote voordelen.

We hebben twee IT beheerders in dienst die zich focussen op hard- en software en projecten, die zijn al snel een kwart van de tijd bezig met werkplekbeheer. Koenen en Co groeit gestaag, dus zetten we onze IT’ers graag in op projecten die in de huidige tijd veel aandacht vragen, zoals cybersecurity in plaats van werkplekbeheer. Dat past veel beter bij hun kennisniveau, wat het werk ook uitdagender maakt.

Veenman zorgt dat Koenen en Co haar ambities kan waarmaken

Koenen en Co twee collega's aan bureau voor laptopDuidelijkheid over het omwisselen van laptops geeft ons een gerust gevoel. Als een medewerker een defecte of beschadigde laptop heeft en wij dat ’s ochtends melden bij Veenman, dan swapt Veenman deze laptop nog dezelfde dag voor een werkend device.
De laptops worden beschermd met een gepersonaliseerde sleeve, voorzien van Koenen en Co logo. Het is makkelijker om naar klanten te gaan met alleen een sleeve en ook als de laptop dan wordt vervoerd in een andere tas biedt deze sleeve optimale bescherming.

De voordelen van standaardisatie

Samen met Veenman hebben we gewerkt aan zo veel mogelijk uniformiteit en standaardisatie. We hebben diverse profielen geïdentificeerd, waardoor we slechts met twee verschillende type devices werken. Hierdoor hebben we niet langer een wildgroei aan verschillende types en is het werkplekbeheer vereenvoudigd.

POC-pilot van toegevoegde waarde

Koenen en Co op kantoorOver de uitrol van de nieuwe laptops was iedereen ook heel tevreden. De laptops waren voorzien van werkend image, daardoor konden we redelijk snel de uitrol verzorgen. De pilot met kleine aantallen, in een Proof-of-Concept testgroep, is ook echt van toegevoegde waarde geweest. Hiermee voorkom je eventuele issues op grotere schaal. Met voldoende swapvoorraad zijn we er ook op voorbereid als meerdere medewerkers onverhoopt tegelijkertijd een probleem ervaren.

Veenman heeft een bewezen DaaS-concept

We zijn heel kritisch naar onze leveranciers. Een computer is geen bijproduct, maar de basis die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Persoonlijk contact en een bewezen DaaS-concept waren voor ons belangrijke redenen om specifiek voor Veenman te kiezen. Veenman had zich al bewezen bij andere klanten; dat gaf vertrouwen.

Andere aanbieders stuurden ons richting een specifiek merk. Wij wilden graag zelf kiezen en Veenman ging daarin mee. En natuurlijk is de prijs uiteindelijk ook belangrijk. DaaS is financieel aantrekkelijker dan koop, omdat we kapitaal op een andere manier kunnen inzetten en ook voordeliger dan lease, omdat we de IT-afdeling hiermee ontzien.”

Over Koenen en Co

Koenen en Co is een full-service finance en consultancy organisatie met 250+ medewerkers, 14 partners en een aanzienlijk marktaandeel in Limburg en Zuidoost-Brabant. Met vestigingen in Maastricht, Roermond, Venlo en Helmond. Koenen en Co wil haar klanten altijd een stap voor zijn, om ze optimaal te kunnen ondersteunen met wat ze nodig hebben voor hun bedrijfsvoering. Koenen en Co weet als geen ander wat de uitdagingen, issues en problemen (kunnen) zijn in de wereld van personeel en financiën. Sterker nog; ze signaleren deze al voordat ze invloed krijgen op de wereld van haar klanten.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook úw veiligheid en efficiency kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade