010 - 284 6123

Zwerfinformatie

Onderzoek over informatieveiligheid

Over het onderzoek.

  • Oorzaken van zwerfinformatie
  • Risico’s van zwerfinformatie
  • Hoe voorkom je zwerfinformatie

Wat is zwerfinformatie?

Datalek. Cybersecurity. Dossiers die op straat zijn beland. Bij veel organisaties slingert informatie rond door medewerkers die zich niet bewust zijn van de risico’s. Zoals prints of USB-sticks die achterblijven op de werkplek. Of medewerkers die hun gedrag als privé informatieconsument meenemen naar hun werk met alle mogelijke risico’s van dien. Veenman noemt dit ‘zwerfinformatie’. Zwerfinformatie ontstaat als informatie fysiek of digitaal gaat rondzwerven als gevolg van de ondoordachte manier waarop mensen in hun werk met informatie omgaan.

Waarom dit onderzoek?

We leven in een tijdperk van digitale transformatie met een explosie aan informatie. Organisaties staan voor de uitdaging om informatieveiligheid te waarborgen. Als medewerkers niet bewust met de risico’s omgaan, helpt zelfs de meest geavanceerde technologie niet. Wat zijn de grootste risico’s voor informatieveiligheid? Wat weet men van de wet meldplicht datalekken? Wie is verantwoordelijk voor veilig werken? Daarom dit onderzoek! In dit rapport presenteren we de oorzaken, risico’s en tips om zwerfinformatie te voorkomen.

Download het rapport

Zwerfinformatie is een symptoom van de manier waarop mensen met informatie omgaan.

Over Veenman

De expertise van Veenman ligt in het verantwoord omgaan met informatie en informatiebeveiliging. Van printing en document management software tot videoconferencing en interne zoekmachines. Wij kunnen u de nodige adviezen geven en samen met u de zwerfinformatie in uw organisatie aanpakken.

Kennispartner

Full Service

Duurzaam

Aanverwante artikelen Informatieveiligheid

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook úw efficiency en veiligheid kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.