Zwerfinformatie

Onderzoek over informatieveiligheid

Over het onderzoek.

  • Oorzaken van zwerfinformatie
  • Risico’s van zwerfinformatie
  • Hoe voorkom je zwerfinformatie

Wat is zwerfinformatie?

Datalek. Cybersecurity. Dossiers die op straat zijn beland. Bij veel organisaties slingert informatie rond door medewerkers die zich niet bewust zijn van de risico’s. Zoals prints of USB-sticks die achterblijven op de werkplek. Of medewerkers die hun gedrag als privé informatieconsument meenemen naar hun werk met alle mogelijke risico’s van dien. Veenman noemt dit ‘zwerfinformatie’. Zwerfinformatie ontstaat als informatie fysiek of digitaal gaat rondzwerven als gevolg van de ondoordachte manier waarop mensen in hun werk met informatie omgaan.

Waarom dit onderzoek?

We leven in een tijdperk van digitale transformatie met een explosie aan informatie. Organisaties staan voor de uitdaging om informatieveiligheid te waarborgen. Als medewerkers niet bewust met de risico’s omgaan, helpt zelfs de meest geavanceerde technologie niet. Wat zijn de grootste risico’s voor informatieveiligheid? Wat weet men van de wet meldplicht datalekken? Wie is verantwoordelijk voor veilig werken? Daarom dit onderzoek! In dit rapport presenteren we de oorzaken, risico’s en tips om zwerfinformatie te voorkomen.

Download het rapport

Zwerfinformatie is een symptoom van de manier waarop mensen met informatie omgaan.

Over Veenman

Al vanaf 1919 is Veenman expert in informatievoorziening. Met een breed scala aan oplossingen – op het gebied van print, informatie- en communicatiemanagement en audiovisuele toepassingen – zorgen wij ervoor dat de medewerkers van onze klanten altijd, overal, gemakkelijk en veilig gebruik kunnen maken van informatie.

Kennispartner

Full Service

Duurzaam

Aanverwante artikelen Informatieveiligheid

Security Awareness Training

U kunt er alles aan doen om hackers buiten de deur te houden, maar als het bij de medewerkers schort aan bewustzijn op dit gebied staat u al met 1-0 achter. Bent u ervan overtuigd, dat iedereen binnen uw organisatie zich bewust is van de security-risico’s die ze...

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade