CROP accountants: ‘Met DaaS meer grip op duurzaamheidsdoelstellingen’

Sigurd Felix, IT Manager, CROP accountants & adviseurs:
De keuze voor DaaS is er één met weinig impact op medewerkers, investeringsagenda en organisatiestructuur. Het is voornamelijk een keuze tussen investeren of terugkerende kosten. We maakten gebruik van basis zakelijke laptops en nu van premium zakelijke laptops. Omdat een deel van de leaseprijs als kickback terugkomt en we volledig ontzorgd worden op beheer is het echter niet duurder. Toen sustainability een veel groter belang in de organisatie kreeg, bleek DaaS een goede showcase voor duurzaamheid.

CROP streeft ernaar om duurzaamheid stap voor stap blijvend te integreren en verbeteren in de organisatie, door het op een natuurlijke manier te verweven in onze alledaagse werkzaamheden. Dat doen we door bij elk besluit de effecten op mens, milieu en maatschappij mee te wegen.

Tot op heden mochten mensen afgeschreven laptops zelf meenemen of aan een goed doel schenken. We wisten nooit zeker of ze een tweede leven kregen en of er op een goede manier mee omgegaan werd. Beschadigde laptops werden aan een recyclingbedrijf meegegeven. Door gebruik te maken van een beheerde dienst als DaaS van Veenman hebben we daar nu meer grip op. Een tweede duurzaam voordeel is dat we gebruik kunnen maken van pre-used apparatuur.

Flexibiliteit om voor refurbished laptops te kiezen is handig

Standaardisatie is nu ook minder belangrijk, omdat we zelf minder gedoe hebben met installeren. Daarbij zijn de aansluitmogelijkheden met USB-C nu leverancier-onafhankelijk geworden. We gebruikten altijd HP en dat doen we nog steeds. We hebben specifiek een bepaald type en serie afgesproken. Ieder jaar kiezen we of er een nieuwe generatie nodig is. We kijken dan ook of we ‘tweede leven laptops’ kunnen gebruiken. Dat betekent dat we dezelfde serie houden. Die flexibiliteit is handig. Medewerkers zien niet dat het een refurbished laptop is. Zij moeten het gevoel hebben dat ze gewaardeerd worden en goede spullen krijgen om mee te werken. Het zijn dus zeker geen afdankertjes.

Medewerkers gaan veel bewuster met de laptops om

Medewerkers zijn heel tevreden met de laptops. Ze zijn dan ook van goede kwaliteit inclusief handige laptoptas. Bijkomend voordeel is dat – nu medewerkers weten dat het geleasede laptops zijn en dat ze aan het einde van de looptijd terug moeten – er ook bewuster met de laptops wordt omgegaan.

Verborgen kosten
Er zit ongelofelijk veel verbogen tijd in het beheer van laptops, zeker als er nieuwe medewerkers in dienst komen. Dat kan zo maar oplopen tot 15 uur per lifecycle. Dat is tijd die medewerkers beter kunnen besteden. IT-medewerkers lijken hun werk nu dan ook leuker vinden. Eén laptop installeren is niet vervelend, twintig stuks wel. Ze moesten regelmatig in de auto stappen om een laptop op te halen bij schade. Dat is nu verleden tijd.

Uitlevering verliep soepel
Alle laptops zijn op 1 locatie afgeleverd. We hebben ze zelf verdeeld over onze locaties. Een kwestie van afgeven aan de medewerker en ze kunnen starten. We maken gebruik van Intune Autopilot. Dus Veenman kan de laptop inspoelen met het nieuwste image, onze medewerkers hoeven alleen maar te verbinden met het netwerk en aan te melden. Dat zorgt ervoor dat Veenman geen images achter de hand hoeft te houden en uitgeleverde laptops altijd de laatste beveiligingsupdates hebben. En dit zorgt voor een soepele samenwerking.

In de oriëntatiefase zijn we op visite geweest bij Veenman om met eigen ogen te zien hoe er gewerkt wordt. Daar werd meteen duidelijk dat ze op een klantgerichte hands-on manier omgaan met DaaS. We werken nu een jaar samen met Veenman en er zijn weinig incidenten geweest. Er zijn een paar laptops in eigendom gerepareerd. Het ophalen ging heel flexibel en pragmatisch. Als er een keer iets met spoed moet gebeuren dan schakelen ze snel, zelfs buiten de contractafspraken om. Medewerkers presenteren zich ondernemend en ze lopen een stapje harder wanneer dat nodig is.

Over CROP accountants & adviseurs
Sinds 1965 helpt CROP accountants & adviseurs ondernemers vooruit, zodat zij tijd en energie overhouden voor het ondernemen. CROP is een full service kantoor met adviseurs op het gebied van fiscaal, juridisch, financieel, HR, M&A, interim en IT audit. Ruim 300 professionals werken met veel plezier voor ondernemers vanuit vijf vestigingen in Midden-Nederland; Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp en Utrecht.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook úw veiligheid en efficiency kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade