Veenman in het onderwijs

Groeien doe je niet alleen, Veenman werkt voor het onderwijs

Meer dan een eeuw ervaring en maatwerk in het onderwijs

Veenman bedient de onderwijssector al meer dan 100 jaar en heeft daarmee een schat aan specifieke ervaring en kennis opgebouwd. Onze kracht ligt in schaalbare oplossingen en diensten, waarmee we elke onderwijsinstelling met maatwerk kunnen bedienen. Van intelligente touchscreens tot multifunctionele printers, van cloud print services tot volledige IT-diensten voor het veilig verwerken, delen of opslaan van informatie. In alles wat wij doen, bedenken, voelen en uitdragen staat uiteindelijk één doel centraal: de onderwijssector op de best mogelijke manier faciliteren.

Uitdagingen in het onderwijs

De constante factor in het primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en beroepsonderwijs is verandering. Als stichting, bestuurder, leerkracht en ondersteunende medewerker heeft u hier dagelijks mee te maken:

 • Hybride leeromgevingen en onderwijsmiddelen veroveren terrein in het onderwijs: Dit vraagt om vernieuwing en flexibiliteit op het gebied van samenwerken, beeld en geluid. Voor het opzetten van een hybride klaslokaal is het van essentieel belang dat u over de juiste tools beschikt en u goed laat informeren.
 • Het belang van mobiliteit en de inzet van clouddiensten neemt sterk toe: Voor digitalisering in het onderwijs is het essentieel dat leerkrachten hun werk ook buiten de schoolmuren kunnen voortzetten. Data en informatie moeten vanaf elke plek, op elk moment en via elk device direct en veilig beschikbaar zijn.
 • Leerlingen en ouders rekenen op optimale service: Slimme toepassingen en de nieuwste technologie en vaardigheden worden als vanzelfsprekend beschouwd. Steeds meer onderwijsinstellingen moeten voor innovatie-kennis vertrouwen op hun technologiepartners.
 • Digitaal vertrouwen wordt nog belangrijker: De toenemende technologisering leidt tot meer aandacht voor privacy, veiligheid en digitale ethiek voor, tijdens en na de lessen.
 • Toenemende concurrentiedruk: Onderwijsinstellingen staan door fusies en krimpregio’s voor de uitdaging om te wedijveren om studenten, leerlingen en leerkrachten. De juiste (digitale) middelen zorgen voor een betere concurrentiepositie.

Passie voor het onderwijs en de leerling

Veenman ervaart dagelijks met hoeveel passie werknemers in het onderwijs hun taken uitvoeren. Zo gedifferentieerd als alle stichtingen zijn in organisatorische zin, zo eensgezind zijn werknemers in de opvatting: “er moet zoveel mogelijk geld naar het primaire proces, het onderwijs”. Dat ondersteunen wij volledig door schaalbare en betaalbare oplossingen. Wij de IT, u het onderwijs. Veenman ondersteunt u niet met méér, maar met mínder IT, door werkprocessen zo goed en eenvoudig mogelijk in te richten en aan elkaar te koppelen. Denk hierbij aan het veilig verwerken en delen van informatie, het printen vanuit en scannen naar de cloud en het automatisch invoeren van leerlingeninformatie in applicaties.

onderwijs ontwikkelingen

Vijf specifieke oplossingen voor de onderwijssector

Veenman biedt onder één dak een breed scala aan schaalbare oplossingen.

1

Cloud printen, intelligent scannen en apps met koppelingen

Veenman biedt voor ieder type onderwijs print- & scanmanagementoplossingen aan. Hiermee krijgt u grip op uw print- en scanvoorziening, kunt u kosten verlagen en vermindert de kans op een datalek. Deze oplossingen kunnen on-premise, in de cloud, of als een service.

Onze oplossingen sluiten naadloos aan op de binnen het onderwijs gebruikte platformen als Office365 en Google Workspace (voorheen G Suite) en zijn eenvoudig te beheren. De cloud printmanagementoplossing van Veenman worden volledig gehost in de publieke Microsoft Azure Cloud en is te beheren vanuit een overzichtelijke web portal. Inmiddels werken er al duizenden leerlingen en leerkrachten met deze oplossingen en diensten van Veenman.

Met de inzet van slimme cloud apps op de multifunctionele Xerox printer werkt u met hetzelfde gemak en snelheid als op een smartphone. Zo bieden wij apps aan om eenvoudig en snel documenten te scannen en te converteren naar Google Drive, OneDrive, SharePoint Online of naar één van uw eigen kernapplicaties. Met de unieke Veenman Support App is iedere leerkracht en/of leerling in staat direct én ter plekke zijn serviceverzoek simpel en snel te melden via het touchscreen van de printer.

2

Interactief en hybride lesgeven met slimme touchscreens

Interactief lesgeven, stimuleert de samenwerking tussen leerlingen en ontwikkelt het talent van individuele leerlingen. De slimme touchscreens en bijbehorende apps, tools en beheersoftware van Veenman maken hybride lesgeven nog eenvoudiger. Ze bieden een hoge beeldkwaliteit, snelle reactiesnelheid en een natuurlijke schrijfervaring. Uiteraard tegen zo laag mogelijke kosten. Als onafhankelijk leverancier adviseren wij u graag welk touchscreen het beste bij uw school past.

3

File Share: veilig delen en beheren van documenten

Leerlingeninformatie, studiematerialen en overige belangrijke informatie die gedeeld worden met collega’s, leerlingen en mogelijk ook ouders moeten natuurlijk niet ‘op straat’ terechtkomen. Toch worden daarvoor maar al te vaak de bekende gratis consumentenoplossingen, zoals WeTransfer, gebruikt. Makkelijk? Zeker, maar veilig en professioneel is het niet. Met FileShare van Veenman is het mogelijk eenvoudig en veilig grote en vertrouwelijke documenten of studiematerialen te delen via een Shared Portal. FileShare laat zien wie wanneer een bestand heeft bekeken of gedownload. De bestanden blijven binnen het eigen netwerkdomein en (externe) ontvanger(s) kunnen bestanden van daaruit downloaden en/of inzien. Zo houdt u grip op vertrouwelijke bestanden, wat schaduw-IT voorkomt. Deze oplossing werkt met een pay-per-use model. De inrichting is niet complex en er zijn ook geen hoge investeringen mee gemoeid.

4

Scan en Herken: Digitalisering en stroomlijning van onderwijsprocessen

De informatiehuishouding van veel onderwijsorganisaties staat op een duidelijk omslagpunt: van papier naar digitaal, van onderwerp naar proces. Onze vaak ingezette Scan en Herken oplossing helpt u met het snel, efficiënt en veilig digitaliseren van documenten. Uiteraard met directe koppelingen naar Office365 en Google Workspace, maar ook naar AFAS, leerlingvolgsystemen en leerlingendossiers.

Veenman begeleidt u graag in de transformatie naar digitaler onderwijs binnen zowel uw primaire- als ondersteunde processen. Hierbij bepaalt u het eindpunt en komen we samen tot de juiste oplossing voor uw school. Denk groot, begin klein is hierbij ons motto.

5

IT-services voor het onderwijs. Slimmer, eenvoudiger en goedkoper werken

Kennis overbrengen en samenwerking faciliteren op een innovatieve én eenvoudige manier, dat is wat wij in samenwerking met sterke en gespecialiseerde IT-partners realiseren. Alles onder één dak. Efficiënt en eenvoudig. Van on-premise tot hosting. Van Microsoft 365 tot Google Workspace. Van virtual reality tot augmented reality. Van online betaalsystemen en -diensten tot 3D-printers met aanverwante lesmaterialen. Wij gaan graag met u in gesprek hoe wij eenvoudig en gefaseerd uw IT-druk kunnen verminderen. Bijvoorbeeld Met Device as a Service ontzorgen we uw IT-afdeling met alle services rondom het apparaat beheer. Met het leasen van laptops kunt u zeker tot 20% besparen. We rekenen dit in een TCO-scan graag vrijblijvend voor uit.  

Klanten die u voorgingen:

De door Veenman geleverde kwaliteit en service is erg goed. Belangrijker nog is dat we met de nieuwe touchscreens onderwijskundig ook een stap vooruit kunnen zetten.

Jan van der Veen

Bovenschoolse ICT Coördinator Facilitair, Stichting Quadraten

Dit is precies het partnership wat wij zochten in een leverancier. Alles wat Veenman beloofd heeft is tot nu toe waargemaakt.

 

Yannick Geerlings

Netwerkbeheerder, KIEN-ICT

Veenman doet wat ze belooft, communiceert transparant, biedt een goede prijs en helpt ons de print- en scanomgeving van onze relaties beter in te vullen.

Bregt van der Pool

Adviseur, Schoolinkoop

logo stichting primair onderwijs brigantijn
logo stichting quadraten
logo schoolinkoop
logo kien ict
logo cs vincent van gogh

Duurzame toekomst met Xerox.
Powered by Veenman

Door het bieden van een duurzame, digitale werk- en leeromgeving vergroot u de kwaliteit van leven en zorgt u voor een betere work-life balans voor leerkrachten, ondersteunende medewerkers en leerlingen. Samen met Xerox richten we ons op het minimaliseren van de CO2-voetafdruk, het sterk reduceren van de energieconsumptie en het ondersteunen van de circulaire economie door retourstromen zoveel mogelijk opnieuw in te zetten.

Veenman kan vanuit een breed perspectief meedenken en adviseren over digitale print alternatieven. Denk hierbij aan het bewuster omgaan met afdrukken door de inzet van printmanagement of de inzet van hybride lestechnieken en apps om te communiceren met uw personeel of de leerling. Of zelfs het digitaliseren van inschrijfformulieren, inrichten van (klant)portalen en centrale workflows, voor het veilig doorgeven van documenten voor de leerlingenadministratie of studiematerialen.

Meer over Veenman en duurzaamheid

Afbeelding duurzaamheid

Het gemak van Veenman voor het onderwijs:

Alles onder één dak: Veenman neemt u alle zorg uit handen als het gaat om aanschaf, beheer, rapportage en softwarematige ondersteuning van uw IT-middelen. Samen formuleren we heldere en transparante doelstellingen voor een stapsgewijze verbetering van uw werkprocessen. Wij de IT, u het onderwijs.

Efficiënter: Veenman draagt bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering en biedt de onderwijssector kostenverlagende en schaalbare oplossingen, zodat u meer tijd en middelen overhoudt voor het onderwijs.

Veiliger: Veenman denkt volledig met u mee om veilig om te gaan met data, zodat u voldoet aan wetgeving en compliancy.

Meer weten hoe we u kunnen helpen?

We praten graag met u door. Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Documentverwerking
 • Documentverwerking
 • Logo Goudappel
 • logo Koenen en Co
 • logo 112Schade