Device as a Service draagt bij aan de duurzaamheidsambities van Goudappel

Logo GoudappelOlaf Keurntjes, IT-manager bij Goudappel:
“We hebben hoge duurzaamheidsambities. Naast actief onze eigen CO₂-uitstoot verlagen – niemand heeft een leaseauto en we reizen zo veel mogelijk met het openbaar vervoer – richten we ons ook op verduurzaming van de gehele keten. Met Device as a Service (DaaS) dragen we een steentje bij aan de maatschappij. Een kwart van de laptops houden we na de looptijd van drie jaar zelf, om thuiswerkers een laptop aan te bieden. De rest gaat terug met het uitgangspunt dat de onderdelen hergebruikt kunnen worden. Zo draagt dit bij aan onze duurzaamheidsdoelstelling.

Device as a Service GoudappelEfficiëntie en tijdbesparing
Device as a Service levert ook efficiëntie op bij uitlevering van laptops aan medewerkers. We beheerden voorheen de laptops zelf, van het inkooptraject tot storingen. We hebben 5 locaties in Nederland. Als een medewerker een storing had of een laptop werkte niet meer, dan moest een helpdesk-medewerker vanuit Deventer naar de betreffende locatie toe om een vervangende laptop te brengen. Bij defecten contact opnemen met de fabrikant, een technicus ontvangen; het zijn zaken die veel moeite kosten. Met DaaS geven we dat hele traject uit handen. Dit bespaart veel tijd, zodat de helpdesk zich kan richten op andere – vaak meer belangrijke – zaken.

Bij een defect hebben we binnen een paar uur een gebruiksklare laptop op locatie

We hebben enkele defecten gehad, die zijn door Veenman keurig binnen de in de SLA afgesproken tijd verholpen op locatie. Het feit dat we zo nodig binnen een paar uur een compleet nieuwe gebruiksklare laptop op locatie hebben, maakt dat zowel de helpdesk-medewerkers als gebruikers positief zijn over DaaS.

Ons doel is vanuit standaardisatie te werken. We werken al geruime tijd op drie types Dell laptops: light, medium en highend. We hebben nu gekozen om dit terug te brengen naar een light-versie en een wat zwaarder model. Less is more. Met meer verschillende laptops heb je per definitie ook meer beheer. Verder zijn voldoende rekencapaciteit en geheugen voor ons belangrijk en dat wordt met deze modellen gewaarborgd.

Device as a Service GoudappelVertrouwen
De ruim tien jaar samenwerking met Veenman op het gebied van bedrijfsprinters en audiovisuele middelen gaf vertrouwen om ook DaaS af te nemen. We hebben een goede verstandhouding met de accountmanagers. Veenman heeft alle flexibiliteit en inspanning getoond om ons organisatie breed het goede gevoel te geven en van DaaS een succes te maken.
Ik beveel DaaS van Veenman dan ook van harte aan bij bedrijven die korte omloopsnelheden van laptops en veel in- en uitstroom van medewerkers kennen. Vooral voor grotere bedrijven levert het echt winst op.”

Device as a Service GoudappelOver Goudappel
Goudappel is een Nederlands adviesbureau op het gebied van mobiliteit en ruimte met kantoren in Deventer, Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Leeuwarden. Goudappel werd in 1963 opgericht. Als betrokken mobiliteitsexpert bieden ze opdrachtgevers inzicht en handelingsperspectief met ruim 250 experts. Zo geven zij vorm aan een duurzame samenleving waarin ieder mens zich prettig kan bewegen.

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook úw veiligheid en efficiency kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade