Partner NEN 7510

Veenman heeft sinds 2010 een partnership met Steunpunt NEN 7510 en was daarmee de eerste en voorloper in haar branche. Inmiddels worden diverse zorginstellingen door Veenman ondersteund op het gebied van informatiebeveiliging en NEN 7510 compliancy.

PartnerNEN7510Partner NEN 7510
Veenman heeft sinds 2010 een partnership met Steunpunt NEN 7510 en was daarmee de eerste en voorloper in haar branche. Inmiddels worden diverse zorginstellingen door Veenman ondersteund op het gebied van informatiebeveiliging en NEN 7510 compliancy.

De NEN 7510 normering geeft richtlijnen voor het bepalen, instellen en handhaven van maatregelen die een organisatie in de gezondheidszorg moet treffen om hun informatievoorziening optimaal te beveiligen. Veenman adviseert dan ook om uw informatiestroom (vermenigvuldigen, delen, opslaan) integraal te laten aansluiten op uw informatiebeveiligingsbeleid. Immers, de zorgketen wordt steeds meer rondom de patiënt georganiseerd. Zorgpartners dienen veel meer dan vroeger samen te werken, en de veiligheid van patiëntgegevens is nog meer een kritische succesfactor geworden.

Wat kunt u doen?

Een aantal van de vele praktijkvoorbeelden:

  • Maak gebruik van de bewezen innovatie en expertise van Xerox met end-to-end security oplossingen en -tooling.
  • Apparatuur die staat opgesteld in niet standaard afgesloten ruimtes, beveiligen met verificatie via (bijvoorbeeld) pincode of paslezers. Hiermee wordt voorkomen dat (cliënt)gevoelige documenten open en bloot op de apparatuur liggen, met alle risico’s van dien.
  • Wis het geheugen van systemen als deze niet meer worden gebruikt en uw organisatie verlaten.
  • Structureer uw scanomgeving en stel scanrechten in.
  • Optimaliseer werkprocessen waar (zorg)documenten op een veilige manier worden uitgewisseld, geraadpleegd en opgeslagen.

Veenman als kennisorganisatie: expertise vanuit bedrijfskundige invalshoek

Veenman kijkt niet alleen vanuit een technische-, maar veel meer nog vanuit een bedrijfskundige invalshoek naar processen in uw organisatie. Hierdoor krijgen wij vanuit diverse perspectieven inzicht in de huidige en – belangrijker nog – de gewenste situatie. Deze informatie, in combinatie met de kennis en ervaring van Veenman, leidt tot heldere adviezen om tijd en geld te besparen en onder alle omstandigheden grip te houden op uw informatie.
Of het nu gaat om directe- en indirecte kosten, verhoging van productiviteit, milieuzaken, beveiliging of wet- en regelgeving rondom privacy. Bij Veenman is werken volgens NEN 7510 in meer dan goede handen!

Contact over NEN 7510

Met dit partnership én bewezen ervaringen in de zorg, is Veenman in staat zorgorganisaties te helpen met het optimaliseren van documentprocessen. Uiteraard conform de richtlijnen ten aanzien van NEN 7510 zodat u zich kunt blijven concentreren op waar het in uw organisatie werkelijk om gaat, het verlenen van zorg.
Voor meer informatie kunt u te allen tijde contact opnemen met één van de zorgspecialisten van Veenman.

Informatiebeveiliging

ontwikkelingen en nieuws

Het Xerox PAB Forum – succesvol voor App ontwikkelaars

Op 7 en 8 november heeft Xerox voor de derde maal het Internationale ‘Personalized Application Builder’ Forum georganiseerd. Tijdens deze dagen hebben 85 deelnemers uit 15 landen wereldwijd met elkaar ervaringen uitgewisseld over het ontwikkelen van apps op het unieke...

Lees meer

Veenman komt met beveiligde beeldbankoplossing

Rotterdam, 5 juni 2018 – Samen met zorgorganisatie ’s Heeren Loo heeft Veenman een oplossing (SOCA - Secure Online Camera Application) ontwikkeld om foto’s en video’s van cliënten veilig op te nemen en aan hun cliëntendossiers toe te voegen. De opgenomen beelden...

Lees meer

Zorgorganisatie RIBW print en scant overal veilig

Zorgorganisatie RIBW Groep Overijssel beschikt over zo’n 70 vestigingen. Op al deze vestigingen maken medewerkers gebruik van printers en scanners. Vooral bij de kleinere vestigingen was het vaak moeilijk om de apparatuur op dezelfde manier te gebruiken als op het...

Lees meer