010 - 284 6123

Informatielogistiek

 

Weet u zeker dat iedereen in uw organisatie goed omgaat met informatie en documenten? Dat er niets verloren gaat of rondzwerft? Met  een goede inrichting van uw informatiestromen heeft u de controle stevig in handen.

 

De hoeveelheid informatie neemt toe

hoe krijgt u hier grip op?

In de digitale wereld van vandaag is zo’n beetje alles geautomatiseerd. Robots nemen steeds meer werk uit handen en… documenten vinden zelf hun weg in uw onderneming. Steeds meer organisaties zien het belang hiervan in. Niet alleen omdat doordachte informatielogistiek werkprocessen versnelt. Maar ook omdat de wereld van nu vraagt om structuur en dataveiligheid.

informatielogistiek

Een aantal ontwikkelingen in de wereld van nu:

 • Document- en datagroei – Steeds meer documenten worden gedigitaliseerd, dit zorgt voor meer data. Het overzicht verdwijnt.
 • Flexibilisering van arbeid – Het nieuwe werken is onafhankelijk van tijd en plaats. Bestanden staan overal en nergens.
 • Gebruik van consumenten-IT – Werknemers gebruiken steeds vaker hun eigen apparatuur voor het werk. Dit kan voor een onveilige situatie zorgen.
 • File sharing-webdiensten – Diensten als WeTransfer worden te goeder trouw ingezet voor het versturen van grote bestanden. Maar ze zijn lang niet altijd veilig.
 • Privacywetgeving – De overheid verplicht bedrijven veilig om te gaan met gevoelige informatie. Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Is informatielogistiek de oplossing?

Een goed opgezette informatielogistiek brengt structuur aan in uw informatie- en documentenstroom. Dat leidt tot meer efficiency en een hoger rendement. Documenten, berichten, datagegevens… Ze worden gelijk behandeld en naar de juiste plek gedirigeerd. Er hoeft niets meer te verdwijnen of rond te zwerven. En daarmee verhoogt dus ook uw dataveiligheid.

informatielogistiek

Goed opgezette informatiestromen houden onder andere in:

Dat uw IT-netwerk zodanig is ingericht dat binnenkomende documenten vanuit verschillende bronnen veilig op de juiste plek worden opgeslagen.

Dat zowel binnenkomende als uitgaande documenten automatisch in een workflow kunnen worden geplaatst.

Dat alle opgeslagen documenten snel en slagvaardig zijn terug te vinden door iedere daartoe geautoriseerde medewerker.

Veenman optimaliseert rendement én veiligheid.

Het opzetten van een stevige en veilige structuur voor uw informatie- en documentenstromen is het vak van Veenman. We bieden u alles om zogezegd weer helemaal ‘in control’ te zijn.

 • 100 jaar kennis van workflows en efficiency
 • Ervaren specialisten die zorgdragen voor de volledige implementatie
 • Gebruikerstrainingen ten gunste van het maximale rendement
 • Uitgebreide Security scans voor bewustwording en optimalisering van de dataveiligheid
 • Blijvende consultancy en ondersteuning via o.a. de Veenman helpdesk en de eigen landelijke servicedienst

Aanverwante artikelen

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook úw efficiency en veiligheid kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.