Informatielogistiek

Weet u zeker dat iedereen in uw organisatie goed omgaat met informatie en documenten? En dat er niets rondzwerft of verloren gaat? Met een goede inrichting van uw informatiestromen werkt u efficiënter en veiliger.

De hoeveelheid informatie neemt toe

hoe krijgt u hier grip op?

In de digitale wereld van vandaag is zo’n beetje alles geautomatiseerd. Producten worden gemaakt door robots, auto’s besturen zichzelf en… documenten vinden zelf hun weg in uw onderneming. Informatielogistiek! Steeds meer organisaties zien er het belang van in. Niet alleen omdat een doordachte inrichting werkprocessen versnelt. Maar ook om weer grip te krijgen op de groeiende berg inkomende en uitgaande informatie. Bovendien schreeuwt de wereld om dataveiligheid. Met goed ingerichte informatiestromen krijgt u dat allemaal voor elkaar.

informatielogistiek

Een aantal ontwikkelingen in de wereld van nu:

 • Document- en datagroei – Steeds meer documenten worden gedigitaliseerd. Dat zorgt voor een enorme toename aan data en informatie. Daardoor wordt het steeds lastiger om grip te krijgen op het veilig delen, ontsluiten en opslaan van documenten.
 • Flexibilisering van arbeid – Het nieuwe werken is onafhankelijk van tijd en plaats. Mensen werken thuis of onderweg en beschikken vaak niet over de juiste middelen om veilig en eenvoudig informatie te delen. Bestanden staan overal en nergens.
 • Gebruik van consumenten-IT – Werknemers gebruiken steeds vaker hun eigen apparatuur voor het werk. Dat brengt onveilige situaties met zich mee.
 • File sharing-webdiensten – Diensten als WeTransfer worden te goeder trouw ingezet voor het versturen van grote bestanden. Maar ze zijn lang niet altijd veilig.
 • Privacywetgeving – De overheid verplicht bedrijven veilig om te gaan met gevoelige informatie. Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing.

Is informatielogistiek de oplossing?

Het managen, controleren en optimaliseren van informatieverwerkende processen zorgt voor structuur in uw informatie- en documentenstroom. Dat leidt tot meer efficiency in werkprocessen en een hoger rendement. Documenten, berichten, datagegevens… Ze worden meteen behandeld en gedeeld met de betrokkenen. Er hoeft niets meer te verdwijnen of rond te zwerven. Een goed opgezette informatielogistiek verhoogt daarmee ook uw dataveiligheid..

informatielogistiek

Goed opgezette informatiestromen houden onder andere in:

Dat uw IT-netwerk zodanig is ingericht dat binnenkomende documenten vanuit verschillende bronnen veilig op de juiste plek worden opgeslagen.

Dat zowel binnenkomende als uitgaande documenten automatisch in een workflow kunnen worden geplaatst.

Dat alle opgeslagen documenten snel en slagvaardig zijn terug te vinden door iedere daartoe geautoriseerde medewerker.

Veenman optimaliseert rendement én veiligheid door het
herkennen en in kaart brengen van informatiestromen.

Het opzetten van een stevige en veilige structuur voor uw informatie- en documentenstromen is het vak van Veenman.
We bieden u alles om zogezegd weer helemaal ‘in control’ te zijn.

 • 100 jaar kennis van workflows en efficiency
 • Ervaren specialisten die zorgdragen voor de volledige implementatie
 • Gebruikerstrainingen ten gunste van het maximale rendement
 • Uitgebreide Security scans voor bewustwording en optimalisering van de dataveiligheid
 • Blijvende consultancy en ondersteuning via o.a. de Veenman helpdesk en de eigen landelijke servicedienst

Aanverwante artikelen

Touchscreens uit voorraad leverbaar

Op zoek naar interactieve touchscreens? Veenman levert ze gewoon uit voorraad. Het wereldwijde tekort aan chips kan nog zeker twee jaar aanhouden, zo vrezen grote chipfabrikanten. Dit betekent ook dat er een tekort is of gaat komen op touchscreens. Wilt u binnenkort...

Lees meer

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook de veiligheid en efficiency van úw organisatie kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Documentverwerking
 • Documentverwerking
 • Logo Goudappel
 • logo Koenen en Co
 • logo 112Schade