Scan en herken

 • Minder werk, dus u bespaart tijd en geld
 • Geen fouten meer door handmatig overnemen gegevens
 • Alles altijd terugvinden, waar u ook bent

Scan en herken

Maakt u nog veel gebruik van papieren documenten en wilt u deze digitaal verwerken? Denk hierbij aan het verwerken van facturen, formulieren of binnenkomende post. Of ontvangt u documenten via e-mail, mobiele devices of web portals?

Veenman kan u niet alleen helpen papieren documenten om te zetten naar een digitale versie maar ook met de verwerking van deze documenten naar uw primaire systemen en processen. Dit doen we met scan en herken software.

Wat is scan en herken?

Met scan en herken software kunt u overstappen van papieren documenten naar digitale documenten. Met een ingescand document kunt u nog niet zoveel doen. Hiervoor heeft u herkensoftware nodig op basis van OCR.

Scan en herken met OCR

Om uw gescande documenten naar het juiste systeem door te zetten moet het document ‘gelezen’ kunnen worden. Dit kan met OCR software. OCR staat voor Optical Character Recognition. De documenten worden met OCR automatisch uitgelezen en herkend waarna het verwerkt kan worden.

Logo_Flanderijn_2013_RGB
Tot voor kort was een heel team de hele dag bezig om zo'n 600 stukken te verwerken. Met de scanoplossingen van Veenman is dat nu een halve dag.
- Arjen Korpershoek, Teammanager ICTBekijk Case: Flanderijn

De stappen van scan en herken

 1. Documenten worden gescand.  Voor papieren documenten is dit handmatig, digitale documenten worden automatisch gescand vanuit een e-mailbox.
 2. De gegevens op de documenten worden uitgelezen en herkend door de OCR software.
 3. De facturen worden doorgezet naar het juiste systeem voor verdere verwerking

Voordelen scan en herken oplossing van Veenman

 • Minder werk, dus u bespaart tijd en geld
 • Geen fouten meer door handmatig overnemen gegevens
 • Altijd de juiste versie van het document
 • Alles altijd terugvinden, waar u ook bent

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook de veiligheid en efficiency van úw organisatie kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Gerelateerde artikelen

 

 

Een eeuw informatiemomenten

Veenman, het oudste IT-bedrijf van Nederland, bestaat 100 jaar. Dat iconische moment hebben we op 23 mei met onze relaties gevierd. Op deze bijzondere dag vertelde Peter Veenman, de zoon van onze oprichter, enkele bijzondere verhalen over de begintijd van het bedrijf...

Lees meer

De onvermoede kanten van de AVG

De algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is nu dik een half jaar van kracht. In relatief korte tijd heeft de AVG een behoorlijke impact gekregen: organisaties hebben veel meer aandacht voor security. Toch merken we in de praktijk dat er essentiële zaken over...

Lees meer

Future in Print: no print in the future?

Toenemende digitalisering, met daardoor opties als plaats- en tijdonafhankelijk werken, de opkomst van customer loyalty platforms, het Internet of Things, Artificial Intelligence zorgen ervoor dat het printje als drager van relevante informatie naar de achtergrond...

Lees meer