Met print management:

 • bespaart u minimaal 15% op afdrukkosten
 • is er minder gevaar op datalekken
 • heeft u volledig overzicht in het gebruik
 • draagt u bij aan duurzaamheid door minder printen

Wilt u ook een beheersbare, duurzame en veilige printomgeving én lagere kosten?

Met print management zorgt u er voor dat u grip krijgt op uw print- en scanomgeving, uw kosten verder kunt verlagen én veiligheid in de hand krijgt waardoor u de kans op een datalek vermindert. Ook heeft het een positief effect op het milieu doordat er doorgaans minder geprint wordt.

informatielogistiek

Wat is print management?

Met print management worden de afdrukken van uw medewerkers eerst naar een centrale printserver verzonden, in plaats van direct naar een printer of multifunctionele printer. Pas na persoonlijke aanmelding van de gebruiker worden printopdrachten uitgevoerd. Dit wordt ook wel follow-me/you printen genoemd. De voordelen:

 • Opdrachten worden niet zomaar afgedrukt en vergeten op te halen
 • er zwerft geen informatie meer onbeheerd rond; datalekken worden zo verkleind

Bespaar op kosten én het milieu

Met print management worden onnodige prints voorkomen en door middel van rapportages of doorbelasting op hun eigen budgetten kunnen gebruikers worden gestimuleerd op kosten te letten die verband houden met het printen. Dit kan een besparing opleveren van minimaal 15%.

Dit heeft ook een positieve impact op duurzamer werken en betekent daardoor milieubesparing.

informatielogistiek

Minder gevaar op datalekken

Een goede beveiliging van vertrouwelijke persoons- en bedrijfsgegevens blijkt in de praktijk voor organisaties een pittige uitdaging. Vaak zorgt het onbewuste gedrag van medewerkers voor zogenaamde “zwerfinformatie”. Een belangrijk risico is de onbeheerde toegang tot bedrijfsapparatuur, maar ook de toegang tot privacygevoelige en vertrouwelijke informatie.

Met print management vermindert u dit risico doordat alle print-, kopieer- en scanopdrachten centraal worden geregistreerd en de gebruikerstoegang tot printers eveneens centraal is georganiseerd.

In ons werkveld is beveiligd omgaan met gevoelige informatie de sleutel tot vertrouwen. De oplossingen van Veenman op het gebied van beveiligd scannen en printen spraken ons direct aan.
- Daniel Bijl, SysteembeheerderBekijk Case: Dimence Groep

Volledig overzicht in gebruik

Exact inzicht in het gebruik van de afdrukapparatuur is mogelijk in de vorm van handzame rapportages. Zo kunt u zien waar verbeteringen mogelijk zijn en kunt u sturen op het gewenste resultaat.

Kosten van gebruik van de apparatuur is naar wens door te belasten. Van gebruikers tot afdelingen of projecten.

Ook kunt u eenvoudige afdrukregels instellen, zoals e-mails automatisch zwart printen, standaard dubbelzijdig printen of grote afdrukopdrachten naar goedkopere of zwaardere afdrukapparatuur sturen.

informatielogistiek

2 print management oplossingen

Veenman biedt 2 print management oplossingen aan. Welke oplossing het meest geschikt is voor uw bedrijf, hangt van uw infrastructuur en printbeleid af. In sommige gevallen is zelfs een combinatie van de 2 oplossingen het beste.

YSoft SafeQ

Met YSoft SafeQ biedt Veenman een print management oplossing die er voor zorgt dat u grip krijgt op uw print- en scanomgeving, uw kosten verder kunt verlagen én veiligheid in de hand krijgt waardoor u de kans op een datalek vermindert. Ook heeft het een positief effect op het milieu doordat er doorgaans minder geprint wordt.

Lees meer over de print management oplossing van YSoft.

Xerox Workplace Solutions

Veenman biedt met Xerox Workplace Solutions een cloudoplossing die ervoor zorgt dat u maximaal inspeelt op het veilig online verwerken van printopdrachten vanaf een smartphone, tablet, Chromebook of desktopcomputer. Zo hoeft u niet meer te investeren in traditionele (server-based) print management applicaties en/of infrastructuur.

Lees meer over de print management oplossing van Xerox.

Meer weten over print management?

Wilt u weten hoe Veenman u kan helpen? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp?
Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen

Touchscreens uit voorraad leverbaar

Op zoek naar interactieve touchscreens? Veenman levert ze gewoon uit voorraad. Het wereldwijde tekort aan chips kan nog zeker twee jaar aanhouden, zo vrezen grote chipfabrikanten. Dit betekent ook dat er een tekort is of gaat komen op touchscreens. Wilt u binnenkort...

Lees meer
 • Documentverwerking
 • Documentverwerking
 • Logo Goudappel
 • logo Koenen en Co
 • logo 112Schade