Veenman voor de groothandel

Efficiencywinst door gestroomlijnde informatielogistiek

Continuïteit van processen door besparende oplossingen

Veenman bedient de groothandel al meer dan honderd jaar en heeft veel kennis en kunde om deze economisch belangrijke sector goed te bedienen. Dit doen wij met schaalbare oplossingen en diensten voor het veilig verwerken, delen, opslaan en printen van informatie. Van intelligente scan en herken oplossingen tot slimme camera-oplossingen, printmanagementoplossingen en audiovisuele middelen. Wij stroomlijnen uw informatielogistiek, zodat u meer focus krijgt op activiteiten om de continuïteit van uw processen te waarborgen.

Trends en ontwikkelingen in de groothandel

De sector groothandel staat nooit stil. Toenemende concurrentiedruk en schaalvergroting door de toenemende vraag naar online bestellingen hebben een enorme impact op de bedrijfsvoering. Toewerken naar een digitale groothandel door het automatiseren van werkprocessen en efficiënter werken wordt steeds belangrijker:

 • Digitale transformatie omarmen: Groothandels die de digitale transformatie omarmen, hebben concurrentievoordeel. Hierin speelt IT een cruciale rol. Met systemen en werkprocessen om ketens en omnichannel te regisseren en monitoren, versterkt u de marktpositie. Stroomlijning van de informatielogistiek en het optimaliseren van werkprocessen is cruciaal.
 • De macht van de eindgebruiker: Door de opkomst van internet, internationalisering van handel en vervaging van branchegrenzen verliest de groothandel zijn functie als traditionele schakel tussen fabriek en winkel. Eindgebruikers bepalen steeds meer en sneller wat er geproduceerd moet worden. De groothandel legt zich dan ook steeds meer toe op business to consumer. Dit vereist beter inzicht in de marktpositie en -vraag, optimalisatie van voorraadbeheer en een hoge omloopsnelheid. Werken met de juiste informatie op het juiste moment is hierbij essentieel.
 • Samenwerken en schaalvergroting in de keten is een kans: Groothandels kunnen erg kwetsbaar zijn als ze afhankelijk zijn van één eindmarkt. Meer spreiding door samenwerken of overnames gericht op het realiseren van schaalvoordelen in eindmarkten is nog steeds actueel. Dit vraagt flexibiliteit en wendbaarheid, ook in het geval van kantoorautomatisering.
 • Toenemende concurrentiedruk en bewaken van marges: In een wereld waar marges en prijzen onder druk staan door transparante prijzen en waar producenten rechtstreeks aan bedrijven leveren, is onderscheiden op kwaliteit nog belangrijker. Persoonlijke klantcommunicatie, fysiek en digitaal, is bij het uitdragen van dit onderscheidend vermogen een belangrijk element.
 • Wet- en regelgeving: Toenemende technologisering en internationalisering leidt tot meer aandacht voor privacy, veiligheid en zwerfinformatie. Dit heeft impact op de manier waarop zakelijke groothandels hun financiële, juridische en persoonsinformatie verwerken en delen binnen de keten. Datalekken, boetes en imagoschade dienen koste wat het kost voorkomen te worden.
logo-ArdaghGroup

Veenman is een betrouwbare partner. De pragmatische aanpak en dienstverlening zorgen voor continuïteit van mijn print- en werkprocessen.

Joost de Boer

Financieel directeur, CAV Agrotheek

Meer orders en minder werkdruk

door gestroomlijnde informatielogistiek

Het werken met verschillende systemen, losse documenten en papier zorgt voor repeterend werk met hoge kans op fouten. Ook blijkt dat het vinden, uitwisselen en koppelen van informatie binnen (WMS) applicaties of zelfs binnen de keten een uitdaging. Stroomlijning zorgt voor efficiency en besparingen. Veenman ondersteunt u niet met méér, maar met mínder IT door werkprocessen zo goed mogelijk aan elkaar te koppelen en de juiste informatie op de juiste plek beschikbaar te stellen. Van silo’s aan losse processen naar geïntegreerd werken binnen de keten.

Afbeelding meer orders

Klanten die u voorgingen:

Wij zijn al meer dan 20 jaar een tevreden klant bij Veenman vanwege hun persoonlijke aanpak en de kwaliteit die zij leveren.

Tjalling Soldaat

System Administrator & Teamleader Helpdesk, Bertus Groothandel & Distributie

logo-ArdaghGroup

Vijf specifieke oplossingen voor de groothandel

Veenman biedt onder één dak een breed scala aan schaalbare oplossingen.

1

Scan en Herken: Digitalisering en stroomlijning van werkprocessen

De informatielogistiek van groothandels is volop in verandering: van papier naar digitaal, van taak naar proces. Met intelligente scansoftware van Veenman digitaliseren veel van onze relaties hun documenten, zoals vrachtbrieven en douanedocumenten. De software is in staat om fysieke en digitale documenten en formulieren slim te herkennen, te verwerken en op te slaan. Daarmee wordt de administratieve werkdruk aanmerkelijk verlaagd. Dit kan zowel vanaf een printer als vanuit mobile devices op locatie. Onze softwareoplossingen koppelen volautomatisch met tal van primaire (WMS) applicaties, zoals AFAS, Visma en Exact.

2

SnapIT: Eenvoudig melden van missers en schade

Het doorsturen van missers, vertragingen en schade gebeurt vaak via een foto op een smartphone, via WhatsApp of e-mail. Soms komt er ook papierwerk bij kijken. Tijdrovend, veelal handmatig en niet veilig geïntegreerd in uw huidige proces.

Met onze camera-oplossing voor mobiele devices, SnapIT, kunnen uw medewerkers met één druk op de knop via een (web)app schades en bijzonderheden melden. Foto’s worden voorzien van relevante metadata en worden volautomatisch doorgezet naar de gewenste (WMS) applicatie. De informatie kan zelfs gebruikt worden voor het automatisch aanmaken van de juiste documenten, bijvoorbeeld binnen een kwaliteitscontroleproces.

3

Managed print services en cloud apps met koppelingen

Veenman biedt voor ieder type groothandel betrouwbare managed print- & scanoplossingen aan. Hiermee krijgt u grip op uw print- en scanvoorziening, kunt u kosten verlagen en heeft u zekerheid over de continuïteit en output van uw printers. Onze eigen serviceorganisatie zorgt voor adequate dienstverlening en oplostijden. Onze oplossingen kunnen on-premise, in de cloud, of als een service.

Met de inzet van slimme cloud apps op de multifunctionele Xerox printer werkt u met hetzelfde gemak en snelheid als op een smartphone. Zo bieden wij apps aan om eenvoudig en snel documenten te scannen en te converteren naar Google Drive, OneDrive, SharePoint Online of naar één van uw eigen primaire (WMS) applicaties. Met de unieke Veenman Support App is iedere gebruiker in staat direct én ter plekke zijn serviceverzoek simpel en snel te melden via het touchscreen van de printer. Daarmee worden serviceverzoeken geautomatiseerd, gestructureerd én digitaal gemeld en geregistreerd. Processen rondom het indienen van storingen worden hierdoor eenvoudiger en de druk op de IT-afdeling lager.

4

Audiovisuele oplossingen voor de groothandel: Communiceer en registreer

De wereld van vandaag en morgen vraagt om effectiever werken en communiceren. Zowel op kantoor en in de winkel als in het magazijn. Veenman draagt daar met hoogwaardige audiovisuele oplossingen voor de groothandel aan bij. Denk aan toepassingen voor online vergaderen, narrowcasting en het volledig inrichten van meeting rooms.

5

IT-services onder één dak. Efficiënter en goedkoper werken

Veenman denkt mee hoe u uw huidige IT-hardware en applicaties nóg duurzamer kunt inzetten en nog beter met elkaar kunt laten communiceren. Bijvoorbeeld door het efficienter inzetten en benutten van uw huidige (Microsoft 365) applicaties. Met Device as a Service ontzorgen we uw IT-afdeling met alle services rondom het apparaat beheer. Met het leasen van zakelijke laptops kunt u zeker tot 20% besparen. We rekenen dit in een TCO-scan graag vrijblijvend voor uit.  

Duurzame toekomst met Xerox.
Powered by Veenman.

De groothandel werkt hard aan verduurzaming van de sector. Het is niet meer optioneel, maar noodzakelijk. De groothandel ziet het als zijn taak retourstromen zo in te richten dat ketens worden geordend en minimale verspilling optreedt. Ook door de eindgebruikers die steeds bewuster worden.

Samen met Xerox richten we ons op het minimaliseren van de CO2-voetafdruk, het sterk reduceren van de energieconsumptie en het ondersteunen van de circulaire economie door retourstromen zoveel mogelijk opnieuw in te zetten.

Veenman kan vanuit een breed perspectief meedenken en adviseren over digitale alternatieven. Denk hierbij aan het bewuster omgaan met afdrukken door de inzet van printmanagement of de inzet van audiovisuele middelen en apps om te communiceren met personeel of klanten.

 

duurzame toekomst met xerox en veenman

Het gemak van Veenman voor de groothandel

Alles onder één dak: Veenman neemt u alle zorg uit handen als het gaat om aanschaf, beheer, rapportage en softwarematige ondersteuning van uw IT-middelen. Samen formuleren we heldere en transparante doelstellingen voor een stapsgewijze verbetering van uw werkprocessen.

Efficiënt & betrouwbaar: Veenman draagt bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering en biedt groothandels kostenverlagende, schaalbare en betrouwbare oplossingen, zodat u meer tijd en middelen overhoudt voor activiteiten waarmee u uw marges bewaakt. De continuïteit van uw processen zijn gewaarborgd.

Veiliger: Veenman denkt volledig met u mee om veilig om te gaan met data, zodat u voldoet aan wetgeving en compliancy.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Veenman is met ruim 100 jaar ervaring een gevestigde naam in de groothandel. Onze specialisten brengen graag de verbeterkansen binnen uw organisatie in kaart. Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Documentverwerking
 • Documentverwerking
 • Logo Goudappel
 • logo Koenen en Co
 • logo 112Schade