Veenman in de maakindustrie

Wij maken informatielogistiek makkelijker zodat het échte werk weer de aandacht krijgt die het verdient

Efficiencywinst en kortere lead times door gestroomlijnde informatielogistiek

De maakindustrie transformeert naar kennisintensieve en duurzame productie, waarbij het draait om innovatie, specialisatie, hoge kwaliteitsnormen en regelgeving. Zo is de productie van handgestuurd naar automatisch gegaan en ook opdrachtgevers dwingen u tot snelle aanpassingen. Veenman begrijpt dat dit een enorme impact heeft op de administratieve informatieprocessen. Stroomlijning van de informatielogistiek zorgt voor de net zo noodzakelijke efficiency- en kwaliteitswinst, waardoor de lead times korter worden en de toegevoegde waarde toeneemt.

IoT, big data, robotisering en 3D-printen digitaliseren het productieproces

Technologische ontwikkelingen zoals IoT, big data, robotisering en 3D-printen stellen fabrikanten in staat om het productieproces te digitaliseren en optimaliseren. Voor de meeste fabrikanten is het inzetten van dit soort innovaties geen toekomstmuziek en al in ontwikkeling. Deze nieuwe technologieën helpen de sector op een innovatieve en slimme manier te produceren. Zo wordt het onder andere mogelijk om sneller in te spelen op kleiner wordende productcycli.

Nieuwe (digitale) productietechnologieën zijn dan ook cruciaal voor de maakindustrie. Deze trend heeft natuurlijk ook gevolgen voor de rest van de organisatie. Denk hierbij aan het snel kunnen aanpassen van interne bedrijfsprocessen, maar ook de acceptatie van het personeel om nieuwe ontwikkelingen in de productiehal én kantoor te omarmen. Zowel de processen als de medewerkers moeten in staat zijn deze ontwikkelingen op de juiste manier te ondersteunen.

Uitdagingen van de maakindustrie

 • Weerbaar zijn tegen internationale concurrentie, de onzekerheid over de gevolgen van Brexit, grondstofprijzen en handelsspanningen tussen sommige continenten
 • De continu veranderende eisen en procedures ten aanzien van normeringen, richtlijnen en audits
 • Nieuwe (internationale) wet- en regelgevingen
 • Duurzaamheid en circulaire economie worden nog belangrijker in de positionering van de organisatie
 • Van silo’s naar geïntegreerd werken: Het oplossen van een spanningsveld tussen bestaande en vaak losstaande applicaties en systemen versus de behoefte aan flexibel werken en makkelijk delen van informatie

De (eind) klant staat nog meer centraal

Het gaat niet meer alleen om het product dat een fabrikant of maakbedrijf kan bieden, maar om de meerwaarde voor klanten. Daarnaast gaan productiebedrijven steeds meer naar een business-to-business-to-consumer model, oftewel B2B2C. Zij zijn dan niet meer afhankelijk van de tussenhandel en kunnen in principe een grotere groep klanten bereiken en voorzien van hun producten (en diensten). Dit zorgt niet alleen voor nieuwe informatiestromen richting afnemers, maar ook intern op kantoor ontstaan nieuwe informatiebehoeften. Tot slot kunnen de communicatie- en informatiestromen van en naar de productiehal meestal efficiënter. Dat geldt ook binnen toeleveringsketens, tussen bedrijf en klanten en natuurlijk tussen de eigen medewerkers.

Slimme industrie vraagt om makkelijke IT

Technologie kan als een katalysator werken voor de maakindustrie. Slimme industrie, ook wel smart industry genoemd, staat voor het verbinden van systemen die onderling informatie delen en hierop nieuwe toepassingen ontwikkelen. De maakindustrie verandert door nieuwe technologieën en de inzet van slimme IT binnen het gehele proces. Een schaalbare en flexibele IT-omgeving van hoge kwaliteit zorgt voor meer integratie, productiviteit en kostenbesparingen. Veenman helpt u hier graag bij.

afbeelding-man-maakindustrie

Niet nog meer IT

Het aanbod van Veenman is sterk gericht op waarde proposities rond de automatisering van werkprocessen. Communicatie- en informatiestromen kunnen veel efficiënter, binnen toeleveringsketens, tussen organisatie en klanten en natuurlijk tussen de eigen medewerkers. Maar al te vaak blijkt het vinden van informatie binnen bedrijfsapplicaties een tijdrovende aangelegenheid. Ook het invoeren van informatie in die applicaties verloopt niet altijd even makkelijk. Het repeterende karakter van de werkzaamheden werkt fouten in de hand, maar leent zich tegelijkertijd goed voor automatisering. Stroomlijning hiervan scheelt veel tijd en ergernis. Veenman ondersteunt u niet met méér, maar met mínder IT door werkprocessen zo goed mogelijk aan elkaar te koppelen.

Geïntegreerd en dus efficiënter werken

Lean en agile werken en verregaande automatisering verminderen de kans op fouten, helpen bij het besparen van tijd en onnodige kosten en optimaliseren snelheid en flexibiliteit. De efficiëntie zit in het verwerken en het delen van informatie tussen bestaande systemen.

Veenman in de maakindustrie
Waarmee kunnen we u helpen?

Wij zijn met ruim 100 jaar ervaring een gevestigde naam in de maakindustrie. We bieden schaalbare oplossingen die documenten real-time koppelen aan uw workflow, waardoor de efficiency omhoog gaat, lead times korter worden en de toegevoegde waarde toeneemt. Wij maken het graag inzichtelijk voor u. Onze consultants dragen zorg voor de inventarisatie, implementatie en training van de oplossing.

mobile-capture
logo-ArdaghGroup

Veenman begrijpt onze business, verdiept zich in de materie en verbetert stapsgewijs onze werkprocessen. Daar zit voor ons de winst!

Eddy Jongenelen

IT Support Manager Ardagh, Ardagh Group

Klanten die u voorgingen:

MItsubishi Turbocharger and engine Europe logo
Skalar logo
Power-Packer logo
Fast & Fluid logo
Quaker Houghton logo
Oerlikon logo

Eddy Jongenelen IT Support Manager, Ardagh Group

"Veenman begrijpt onze business, verdiept zich in de materie en verbetert stapsgewijs onze werkprocessen. Daar zit voor ons de winst!"

Vijf specifieke oplossingen voor de maakindustrie

Onze oplossingen zijn zo schaalbaar dat u ze eerst kunt uitproberen voordat u tot aanschaf overgaat. Vraag gerust een trial aan.

1

SnapIT. Eenvoudig melden van missers en schade

In veel fabriekshallen hangen veel camera’s voor het analyseren en controleren van het productieproces. Maar ook buiten het productieproces en dus buiten de productiehallen kunnen camera’s een belangrijke rol spelen. Met name bij de aankomst van goederen en bij vertrek van de eindproducten of halffabricaten naar magazijn of klant. Hier zien we dat het doorgeven van missers, vertragingen en schade met een foto op een smartphone via WhatsApp of e-mail plaatsvindt. Soms moet er ook wat op papier worden gezet. Tijdrovend, veelal handmatig en niet veilig geïntegreerd in uw huidige proces.

Met onze camera-oplossing voor mobiele devices, SnapIT, kunnen uw medewerkers met één druk op de knop via een (web)app schade en storingen melden. Foto’s worden voorzien van relevante metadata en worden volautomatisch doorgezet naar de gewenste bedrijfsapplicatie. De informatie kan zelfs gebruikt worden voor het automatisch aanmaken van de juiste documenten, bijvoorbeeld binnen een kwaliteitscontroleproces. Kortom, wij maken het u makkelijker.

2

Duurzaam communiceren. Automatiseer en integreer

Veenman biedt een narrowcasting-oplossing om via beeldschermen effectief en papierloos (duurzaam) te communiceren met medewerkers en bezoekers. Via intuïtief te gebruiken software kan het bedrijf zelf de informatie samenstellen over normeringen, hygiëne, doorlooptijden en actuele vertrektijden van het openbaar vervoer. Een vereiste in sommige productiesectoren. Ook heeft Veenman een unieke narrowcasting app voor op uw tablet display van uw Xerox printer. Zo creëert een totaaloplossing voor informatievoorziening zowel op uw kantoor als in uw fabriekshal.

3

File Share. Het veilig delen en beheren van belangrijke bestanden

Bestanden met octrooien, recepturen, kostprijzen en overige belangrijke informatie die gedeeld worden met collega’s, leveranciers en klanten moeten natuurlijk niet ‘op straat’ terechtkomen. Toch worden maar al te vaak de bekende gratis consumentenoplossingen, zoals WeTransfer, gebruikt. Makkelijk? Zeker, maar veilig en professioneel is het niet. Voor je het weet gebruikt iedereen een andere oplossing en ontstaat er schaduw-IT en gaat informatie rondzwerven. Hoe zorgt u ervoor dat bestanden veilig worden verzonden conform de huidige AVG-wetgeving, nu imagoschade en claims een reële bedreiging vormen? Dit kan anders, slimmer en beter.

Met File Share van Veenman is het mogelijk eenvoudig en veilig grote en/of vertrouwelijke documenten te delen via een Shared Portal. Al dan niet in combinatie met een tijdlijn voor korte berichten over de status van een document. File Share laat zien wie precies wanneer een bestand heeft bekeken of gedownload. De bestanden blijven binnen het eigen netwerkdomein en de (externe) ontvanger(s) kunnen bestanden van daaruit downloaden en/of inzien. Zo blijft de grip op vertrouwelijke bestanden volledig behouden, iets wat schaduw- IT voorkomt. Deze oplossing werkt met een pay-per-use model, per gebruiker per maand. De inrichting is niet complex en er zijn ook geen hoge investeringen mee gemoeid.

4

Beveiligd printen, intelligent scannen en cloud apps met koppelingen

Veenman biedt diverse on-premise en cloud printmanagementoplossingen aan die ervoor zorgen dat u grip krijgt op uw print- en scanomgeving, uw kosten verder kunt verlagen én veiligheid in de hand krijgt, waardoor u de kans op een datalek vermindert. Ook heeft het een positief effect op het milieu doordat er doorgaans minder geprint wordt.

Met de inzet van slimme cloud apps op de Xerox printer werk je met hetzelfde gemak en snelheid als op een smartphone. Zo bieden wij apps aan om zonder extra handelingen, snel én AVG-proof een identiteitsbewijs te kopiëren of per e-mail te versturen, direct te scannen en te converteren naar SharePoint Online of naar één van uw eigen kernapplicaties. Met de Veenman Support App is iedere gebruiker in staat direct én ter plekke zijn serviceverzoek simpel en snel te melden via het touchscreen van de printer. Daarmee worden serviceverzoeken geautomatiseerd, gestructureerd én digitaal gemeld en geregistreerd. Processen worden makkelijker en de druk op de afdeling IT wordt minder.

5

IT-services. Slim en duurzaam werken met Device as a Service (DaaS) en Microsoft365

Veenman denkt mee hoe u uw huidige IT-hardware en applicaties nóg duurzamer kunt inzetten en nog efficienter met elkaar kunt laten communiceren. Door het slim inzetten en benutten van uw huidige (Microsoft 365) applicaties bijvoorbeeld. Met Device as a Service (Daas) ontzorgen we uw IT-afdeling met alle services rondom het apparaat beheer en met het leasen van zakelijke laptops kunt u bovendien tot 20% besparen. Hoe precies rekenen we met een TCO-scan graag vrijblijvend voor u uit.  

Werken aan meer duurzaamheid in de maakindustrie

Duurzame toekomst met Xerox
Powered by Veenman

Een duurzame, digitale werkomgeving helpt uw organisatie te voldoen aan uw duurzaamheidsdoelstellingen en specifieke normeringen en richtlijnen. Samen met Xerox richten we ons op het minimaliseren van de CO2-voetafdruk, het sterk reduceren van de energieconsumptie en het ondersteunen van de circulaire economie door retourstromen zoveel mogelijk opnieuw in te zetten.
Een aantal voorbeelden:

 

 • Xerox printers verbruiken ruim 40% minder stroom dan vergelijkbare lasermodellen dankzij innovatieve technieken.
 • Wij werken met diverse instanties samen, met als doel uw CO2-uitstoot volledig te compenseren. Dit doen wij met speciale programma’s voor het planten van bomen. Veenman biedt u hiermee een klimaat neutrale printoplossing.
 • Xerox heeft de complete levenscyclus van haar producten geoptimaliseerd, vanaf het ontwerpproces tot de retourname van de producten aan het eind van de levensduur.

Veenman kan vanuit een breed perspectief meedenken en adviseren over digitale print alternatieven. Denk hierbij aan het bewuster omgaan met print door Follow-Me printing of gebruik van audiovisuele oplossingen, zoals videoconferencing en apps om te communiceren met uw medewerkers. Of zelfs het digitaliseren van inschrijfformulieren, inrichten van (klanten)portalen en centrale workflows voor het doorgeven van documenten.

duurzame toekomst met xerox en veenman

Stichting MVO Register roemt Xerox

Op basis van de benchmark voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor multifunctionals, uitgevoerd door Stichting MVO-Register, is Xerox aangewezen als MVO-koploper. Xerox scoorde op alle onderdelen gelijkwaardig of hoger dan de andere leveranciers: transparanter, met meer impact en geborgd in managementsystemen.

Het gemak van Veenman voor de maakindustrie:

Efficiënter: Veenman draagt bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering en biedt organisaties in de maakindustrie maximale ondersteuning, zodat u meer tijd en middelen overhoudt voor waar het echt om gaat: produceren.

Veiliger en duurzamer: voldoe aan wetgevingen en normeringen: Veenman denkt volledig met u mee om veilig en slimmer om te gaan met data, zodat u voldoet aan wetgeving, normeringen en overige richtlijnen.

Alles onder één dak: Veenman neemt u alle zorg uit handen als het gaat om aanschaf, beheer, rapportage en softwarematige ondersteuning van uw documentenstroom. Samen formuleren we heldere en transparante doelstellingen voor een stapsgewijze verbetering van uw werkprocessen.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen of trial aanvragen?

Veenman is met ruim 100 jaar ervaring een gevestigde naam in de maakindustrie. Onze specialisten brengen graag de verbeterkansen binnen uw organisatie in kaart. Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gerelateerde artikelen

maatwerk ICM fileshare

Zwerfinformatie voorkomen?

In de maakindustrie Deel en beheer belangrijke bestanden veilig en snel Gebruikt u de bekende gratis consumentenoplossingen zoals WeTransfer en WhatsApp of USB-sticks, om grote bestanden te delen? Dan loopt u het risico dat deze ‘op straat’ belanden (zwerfinformatie)...

maakindustrie Snap-IT

Schadeclaims voorkomen?

In de maakindustrie Automatisch foto’s van kwaliteitscontroles en schade in productieprocessen verwerken In veel productiehallen analyseren en controleren camera’s het productieproces. Maar ook hierbuiten kunnen beelden een belangrijke rol spelen. Bijvoorbeeld bij...

 • Documentverwerking
 • Documentverwerking
 • Logo Goudappel
 • logo Koenen en Co
 • logo 112Schade