Naar een duurzame, digitale werkomgeving

Door het bieden van een duurzame, digitale werkomgeving vergroot u de kwaliteit van (werk)leven en zorgt u voor een betere work-life balans voor uw medewerkers. Samen met Xerox richten we ons op het minimaliseren van de CO2-voetafdruk, het sterk reduceren van de energieconsumptie en het ondersteunen van de circulaire economie door retourstromen zoveel mogelijk opnieuw in te zetten.

Download brochure

Minimaliseren CO2-voetafdruk en reduceren energieverbruik

Reeds in 2012 is de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) vastgesteld. De richtlijn vermeldt de Europese doelstelling van een 20% lager Europees energieverbruik in 2020 en bevat verplichtingen voor zowel lidstaten als bedrijven.

Een kantoorruimte met 20 werkplekken verbruikt jaarlijks 68 MWh aan stroom. Dit staat gelijk aan ruim 19 vierpersoons huishoudens.
Binnenverlichting en ICT zijn de grootste energieverbruikers: 40% van het totale energieverbruik bestaat uit ICT.

En wist u dat uw printomgeving ruwweg 40% van uw ICT verbruik voor haar rekening neemt? De richtlijn vermeldt de Europese doelstelling van een 20% lager Europees energieverbruik in 2020, derhalve kan deze doelstelling al gehaald worden door uw printomgeving aan te passen.

EED

Reduceer energieverbruik met de Veenman duurzaamheidstool

Om te zien hoe energiezuinig Xerox apparatuur is versus bijvoorbeeld uw huidige apparatuur hebben we een duurzaamheidstool ontwikkeld. U kunt op deze manier dus heel eenvoudig apparatuur vergelijken en de kWh besparing bepalen.

duurzaamheidstool

Ja, ik wil een energieverbruik berekening

Ook benieuwd wat uw huidige energieverbruik is van uw printers? Wij rekenen het graag voor u uit.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veenman werkt vanuit 4 pijlers

1. Bronnen, productie en retourname

 • Xerox gebruikt onderdelen uit biomassa- kunststof, op basis van organisch afval, waarbij tijdens de productie 16% minder CO2 vrijkomt dan bij traditionele kunststoffen.
 • Xerox heeft de uitstoot van broeikasgassen in het productieproces sinds 2002 met 31% verminderd.
 • Jaarlijks worden wereldwijd meer dan 4,2 miljoen tonercartridges en tonerbussen gerecycled.
 • Alle aangeboden tonersoorten zijn vrij van giftige stoffen en zijn niet schadelijk voor het milieu.

2. Techniek in de printers

 • Nieuwe inductiewarmtefuser verbruikt minder stroom in stand-by en start in minder dan 3 seconden op.
 • EA Ultra Low-Melt toner smelt bij een veel lagere temperatuur dan conventionele toners voor nog meer energiebesparing; het vermindert stroomverbruik met 20% en de CO2-uitstoot met 35%.
 • Dankzij het Xerox ConnectKey platform is het mogelijk om het dashboard op elke printer voor iedere gebruiker individueel in te richten. Op deze manier wordt het delen en verwerken van digitale documenten eenvoudiger gemaakt.

3. Digitale alternatieven voor print

Veenman kan vanuit een breed perspectief meedenken en adviseren over digitale print alternatieven. Denk hierbij aan het bewuster omgaan met print door Follow-Me printing of gebruik van audiovisuele oplossingen en apps om te communiceren met uw medewerkers. Of zelfs het digitaliseren van inschrijfformulieren, inrichten van (klanten)portalen en centrale workflows voor het doorgeven van documenten.

4. Mobiliteitspool/refurbished machines

We willen voorkomen dat structurele overcapaciteit wordt vernietigd. Denk hierbij aan de mogelijkheden van een Mobiliteitspool, waarbij via onderhuur machines die niet gebruikt worden weer ingezet kunnen worden bij een andere klant die hier wel behoefte aan heeft. Of refurbished machines die weer zo goed als nieuw een tweede leven kunnen krijgen.

We doen nog meer

Ondersteunen circulaire economie

Xerox heeft al grote stappen gemaakt richting een circulaire economie. Xerox heeft de complete levenscyclus van haar producten geoptimaliseerd, vanaf het ontwerpproces tot de retourname van de producten aan het eind van de levensduur. Ook is de milieubelasting van de apparatuur tijdens de productie en het gebruik geminimaliseerd.

Plant een boom

Elk vel papier dat u verbruikt, kunnen wij compenseren via PrintReleaf. Een programma dat het papierverbruik terugrekent naar te planten bomen en voor iedere 8.333 vel papier 1 boom plant.

Bundelen goederenstromen

We verbinden ons aan initiatieven die goederenstromen van verschillende leveranciers bundelen naar de eindklant, zodat er minder logistieke bewegingen nodig zijn en vele voordelen worden gecreëerd voor milieu en kwaliteit van werk. Lucrum Cross & Care Logistics Centre is zo’n initiatief.

Retour-en recycle programma

En het Veenman Product Retour- en Recycle programma richt zich op de retourstroom van apparatuur, supplies en onderdelen aan het einde van hun levenscyclus. We ontzien daarmee het milieu maximaal.

Xerox certificeringen en onderscheidingen

Xerox staat op de 18e positie van de top 100 meest duurzaam opererende bedrijven volgens de Wall Street Journal wereldranglijst. The Journal beoordeelde meer dan 5.500 beursgenoteerde bedrijven op uiteenlopende duurzaamheidsaspecten, zoals: innovatie, producten, werknemers en het milieu.

Op basis van de benchmark voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor multifunctionals, uitgevoerd door Stichting MVO-Register, is Xerox aangewezen als MVO koploper. Xerox scoorde op alle onderdelen gelijkwaardig of hoger dan de andere leveranciers: transparanter, met meer impact en geborgd in managementsystemen.

Xerox is ISO-14001 gecertificeerd en de (multifunctionele) printers hebben o.a. EPA ENERGY STAR, Blue Angel, EPEAT, en EcoLogo certificeringen of keurmerken. Xerox heeft een BRONZEN beoordeling van de FIRA (vergelijkbaar met de MVO Prestatieladder).

Xerox als organisatie voert een stringent beleid op duurzaamheid en circulaire economie en wordt hier alom voor gewaardeerd door allerlei instituten. Zo staat het bedrijf steevast in de “Dow Jones Sustainability World Index”.

FTSE4Good Index Series heeft Xerox een perfecte score van 5.0 in de categorieën milieu, maatschappij en bestuur en een score van 96 uit 100 voor de algehele milieu-, sociale en governance (MSG) -beoordeling gegeven.

EcoVadis heeft in januari 2017 Xerox het niveau GOUD toegewezen voor haar Corporate Social Responsibility (MVO) beleid. Xerox is in mei 2018 erkend als één van de 100 beste MVO bedrijven en dat voor het 10e opeenvolgende jaar.

 • Documentverwerking
 • Documentverwerking
 • Logo Goudappel
 • logo Koenen en Co
 • logo 112Schade