Veenman voor de Zorg

Handen aan het bed of handen in het haar?

Slimmer werken, meer dan ooit noodzakelijk

Demografische-, organisatorische- en technologische trends gaan de zorg verder en ingrijpend veranderen. De rol van de verschillende partijen in de zorgketen wordt anders. Zorginstellingen herdefiniëren hun positie; welke flexibele zorg bieden zij aan en wat voor zorg vraagt de patiënt of cliënt? En welke rol neemt de centrale overheid en gemeente vervolgens in? Ondanks verschillende efficiencyslagen blijft de druk op kosten hoog. Daar bovenop blijven hoge werkdruk en administratielast meer dan uitdagend. De gevolgen van de coronapandemie onderstrepen de noodzaak van digitalisering en eHealth nog eens extra. Dit alles vraagt om nieuwe procedures, samenwerking en flexibiliteit. Kortom, volop uitdagingen om slimmer, eenvoudiger én veiliger samen met elkaar te werken. Zonder gedoe en zonder zorgen. Veenman helpt u hiermee.

Wat zien wij gebeuren in de zorg

De noodzaak van vernieuwing in de zorg is al jaren duidelijk. En hoewel er mooie stappen zijn gezet, valt er nog veel te winnen. De belangrijkste ontwikkelingen van dit moment kunnen als volgt worden samengevat:

 • Hoogwaardige zorg met minder personeel. Individuele zorginstellingen moeten steeds efficiënter hoogwaardige zorg leveren. Met minder personeel en steeds meer informatie die snel moet worden vastgelegd met steeds hogere eisen voor wat betreft beschikbaarheid en veiligheid.
 • Juiste zorg op de juiste plaats op het juiste moment. Zorg verplaatst van intramuraal naar extramuraal. Zorg op afstand en in de thuissfeer wordt steeds belangrijker. Communicatie, zowel in het algemeen als tussen arts en patiënt, verandert. Dit vraagt om vernieuwing en flexibiliteit op het gebied van samenwerken en beschikbaarheid van informatie. Maar ook voor wat betreft de inzet van beeld en geluid.
 • Van individuele instellingen naar ketenintegratie. De klassieke generalistische zorginstelling wordt steeds meer een zorgketen met gespecialiseerde, intensief samenwerkende zorgverleners en partners.
 • Schaalgrootte en samenwerkingsverbanden. Er is steeds meer behoefte om zowel vanuit de logistieke- als inkoopketen met elkaar samen te werken, waarbij centrale thema’s als wetgeving, duurzaamheid of informatiedeling een belangrijke leidraad zijn.
 • Digitaal (eHealth) wordt het nieuwe normaal. Het gebruik van informatie- en communicatietechnologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg, krijgt steeds meer een centrale rol in de dienstverlening.
 • Ontwikkelen en stimuleren van digitale vaardigheden. Meer digitalisatie vraagt ook om extra en nieuwe vaardigheden van zorgprofessionals om zorgtaken uit te voeren. Om die reden is het essentieel dat zorgprofessionals voldoende digitale vaardigheden krijgen en behouden om ‘digital proof’ te zijn voor de toekomst.

Niet nog meer IT

Het aanbod van Veenman in de zorg is sterk gericht op eenvoud en automatisering van werkprocessen voor de (flexibele) zorgmedewerker. Maar al te vaak blijkt het vinden van informatie binnen (zorg)applicaties een tijdrovende aangelegenheid. Ook het invoeren van informatie in die applicaties verloopt niet altijd even makkelijk. Het repeterende karakter van de werkzaamheden werkt fouten in de hand, maar leent zich tegelijkertijd goed voor automatisering. Stroomlijnen scheelt veel tijd en ergernis. Veenman ondersteunt u niet met méér, maar met mínder IT, door werkprocessen zo goed mogelijk aan elkaar te koppelen en daarbij zoveel mogelijk toe te werken naar eenvoud.

Veenman in de zorg
Samen werken aan eenvoud en minder digibetisme. Hoe doen we dat?

De noodzaak van slimmer en eenvoudiger werken in de zorg is al jaren duidelijk, maar vernieuwen is lastig en dat begrijpen wij als geen ander. Met de juiste samenwerking, kennis van zaken, ervaring en soms – heel simpel – door gewoon te beginnen. Kendoe zeggen wij bij Veenman. Stap voor stap naar de beste schaalbare oplossing, die gedragen wordt door alle betrokkenen. Omdat we goed naar de gebruikers luisteren en ze op weg helpen om administratieve taken simpel uit te voeren. Onze garantie voor een optimaal resultaat en tevreden gebruikers van de oplossing.

 

informatielogistiek

Veenman is met meer dan 100 jaar ervaring een gevestigde naam in de zorgsector. Diverse zorginstellingen en (academische) ziekenhuizen hebben gekozen voor Veenman als zorgspecialist in de IT. Vanuit deze praktijkervaring met uiteenlopende vraagstukken op het gebied van informatie- en communicatiemanagement hebben we verschillende oplossingen om u als zorgorganisatie te helpen. Denk hierbij aan het slim en snel verwerken en beschikbaar maken van informatie of het digitaliseren van documenten. Vaste uitgangspunten voor een optimalisatietraject zijn altijd(!) kostenbesparing, duurzaamheid en maximale informatiebeveiliging.

Vijf specifieke oplossingen voor de zorgsector

Veenman biedt onder één dak een breed scala aan schaalbare oplossingen.

1

Intelligente informatieverwerking met directe koppelingen naar (zorg)applicaties

Veel van onze zorgrelaties digitaliseren hun documenten en dossiers met behulp van de intelligente scansoftware van Veenman. Onze (cloud) apps zijn in staat documenten en formulieren slim te herkennen, veilig te verwerken en volautomatisch toe te voegen in dossiers van patiënten, cliënten of personeel. In veel gevallen door één druk op de knop. Door deze eenvoud wordt de administratieve werkdruk aanmerkelijk verlaagd. Dit kan zowel vanaf een Xerox printer als vanuit mobile devices. Zo koppelen wij volautomatisch met tal van (zorg)applicaties zoals Ons van Nedap, Fierit (voorheen Cura), ResidentWeb, AFAS, ProActive, SharePoint etc.

2

Secure Online Camera Application (SOCA). Veilig verwerken van beelden

Samen met zorgorganisatie ’s Heeren Loo heeft Veenman een oplossing ontwikkeld om snel, veilig én simpel foto’s en video’s toe te voegen aan een elektronisch cliëntendossier (ECD). Met de SOCA-oplossing worden beelden direct naar de cloud gestreamd en dus niet opgeslagen op het device waarmee ze zijn gemaakt. Zorgprofessionals zijn in staat om aan de hand van beeldmateriaal snel met elkaar te overleggen, de situatie te analyseren en de juiste (vervolg)behandeling voor de patiënt of cliënt te bepalen.

3

IT-services. Device as a Service (DaaS) en Microsoft365

Veenman denkt mee hoe u uw huidige IT-hardware en (zorg)applicaties nóg duurzamer kunt inzetten en nog efficiënter met elkaar kunt laten communiceren. Door het slim inzetten en benutten van uw huidige (Microsoft 365) applicaties bijvoorbeeld. Met Device as a Service (Daas) ontzorgen we uw IT-afdeling met alle services rondom het apparaat beheer en met het leasen van zakelijke laptops kunt u bovendien tot 20% besparen. Hoe precies rekenen we met een TCO-scan graag vrijblijvend voor u uit.  

4

De printer als communicatieplatform. Beveiligd printen en scannen via de Cloud en 4G

Veenman biedt met Xerox Workplace Solutions Cloud een oplossing waarmee u online printopdrachten optimaal beveiligd kunt verwerken vanaf een smartphone, tablet, Chromebook of desktopcomputer. Ook kunnen de Xerox printers worden voorzien van innovatieve 4G-technologie en op een veilige wijze worden aangesloten op uw netwerk. Daarmee wordt investeren in- en het beheren van een lokale infrastructuur voor kleinere zorglocaties en wijksteunpunten overbodig. Met de inzet van slimme (cloud) apps op de Xerox printer werkt u met hetzelfde gemak en snelheid als apps op een smartphone. Geavanceerde apps voor het snel verwerken van documenten naar tal van (zorg)applicaties, het ter plekke aanmelden van een storing en de mogelijkheid voor narrowcasting op de grote display van de Xerox printer, alles is mogelijk met de unieke apps van Veenman.

5

Audiovisuele middelen voor de zorg. Optimale communicatie met cliënten/patiënten/medewerkers

De wijze hoe u informatie registreert, presenteert en communiceert wordt steeds belangrijker. En dat geldt zeker voor de zorg waar steeds meer online gecommuniceerd en gewerkt wordt. Veenman helpt u met de inzet van specifieke audiovisuele middelen voor de zorg.

Klanten die u voorgingen:

logo Heeren Loo
logo Dimence
logo ziekenhuis Amstelland
logo Zinn Zorg
logo RIBW Overijssel
logo RIBW Kennemerland/Amstelland en de Meerlanden
logo Jeugdbescherming Noord
logo Siza
logo Lentis
logo Carint Reggeland
logo Lumens
logo Maasstad ziekenhuis

Behalve een enthousiaste presentatie leverde Veenman ook direct een goed implementatieplan voor de printers.

Björn Doldersum

(voormalig) Servicemanager Informatisering & Automatisering , Carintreggeland

In ons werkveld is beveiligd omgaan met gevoelige informatie de sleutel tot vertrouwen.

Daniel Bijl

systeembeheerder en projectbegeleider, Dimence

Duurzaam werken vanuit een zorgketen. Partner Lucrum

Veenman is partner van het Lucrum Cross & Care Logistics Centre (C&CL). C&CL bundelt goederen van een groot aantal verschillende leveranciers. Denk hierbij aan voeding, medische disposables, incontinentiemateriaal, wasgoed en kantoorartikelen. Zorgverleners ontvangen op één bezorgmoment al deze goederen. Op die manier kan meer tijd worden besteed aan zorg, voldoet u aan de milieurichtlijnen en worden kosten verlaagd.

Lees meer over de samenwerking met Lucrum

NEN-7510 & ISO gecertificeerd.
Partner Steunpunt

Veenman heeft sinds 2010 een partnership met Steunpunt NEN 7510 en was daarmee de eerste- en voorloper in haar branche. Inmiddels worden diverse zorginstellingen door Veenman ondersteund op het gebied van informatiebeveiliging en NEN 7510 compliancy. Ook is Veenman ISO-9001 gecertificeerd en voldoen onze oplossingen aan tal van normeringen zoals ISO-27001. Kortom de expertise en kwaliteit is gewaarborgd.

Lees meer over de samenwerking met Steunpunt

Het gemak van Veenman voor de zorgsector:

Alles onder één dak: Veenman neemt u alle zorg uit handen als het gaat om aanschaf, beheer, rapportage en softwarematige ondersteuning van uw IT-middelen. Samen formuleren we heldere en transparante doelstellingen voor een stapsgewijze optimalisering van uw werkprocessen.

Efficiënter & eenvoudiger: Het efficiënter laten werken van zorgmedewerkers met schaalbare en eenvoudige oplossingen, dat is onze corebusiness. Beter handen aan het bed, dan handen in het haar.

Veiliger: Veenman beveiligt distributie van patiënt- en cliëntgegevens en reduceert daarmee de kans op medische fouten.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Wilt u ook klaar zijn voor de toekomst en patiënten en cliënten de beste zorg bieden. Wij praten graag met u door. Veenman is met ruim 100 jaar ervaring een gevestigde naam in de zorgsector en onze specialisten brengen graag de verbeterkansen binnen uw organisatie in kaart. Als u onderstaand contactformulier invult, nemen we snel contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Documentverwerking
 • Documentverwerking
 • Logo Goudappel
 • logo Koenen en Co
 • logo 112Schade