Veenman in de publieke sector

Werken aan een digitale inclusieve samenleving

Nieuwe tijden, andere informatiemomenten

Digitalisering verandert onze samenleving ingrijpend en is essentieel om de maatschappij draaiende te houden. De uitbraak van het coronavirus en de gevolgen daarvan onderstrepen de noodzaak van digitalisering nog eens extra. Juist nu blijkt de meerwaarde van investeringen in een goed gedigitaliseerde publieke sector.

Vandaag de dag draait ons leven om informatie. Informatie die zich op alle mogelijke manieren manifesteert: op papier, via spraak en op scherm. We kunnen niet meer zonder deze informatiemomenten en we stellen er steeds hogere eisen aan.

Maar de mens moet ook mee. Dit vraagt andere vaardigheden om te kunnen profiteren van de digitale mogelijkheden en tegelijkertijd bewustzijn van potentiële risico’s.

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen? Voor Veenman een belangrijk uitgangspunt in onze dienstverlening

Uitdagingen in de publieke sector

Een complexe en snel veranderende wereld vraagt om een wendbare samenleving met veerkrachtige en compacte publieke organisaties. In een participatiemaatschappij die op burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties een groter beroep doet, dient de publieke sector een aantal uitdagingen te overwinnen zoals:

 • Begrotingen zijn nauwelijks sluitend te krijgen.
 • Door decentralisaties en de bedrijfsvoering is een nieuwe aanpak en inrichting van bedrijfsprocessen cruciaal voor het komen tot (digitale) transformaties.
 • Regie en coördinatie op de e-Overheid is noodzakelijk om de privacy van burgers te beschermen en integraal werken mogelijk te maken.
 • Er zijn steeds meer samenwerkingsverbanden waar kennis en kunde wordt gebundeld, denk aan fusies en de pragmatische invulling van het sociale domein.
 • Vereisten rondom circulaire economie en Social Return On Investment (SROI).
 • De groei van de multiculturele samenleving en de verantwoordelijkheden die dit met zich meebrengt.
 • De veeleisende en mondige burger.

Veenman in de publieke sector
Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Veenman is met meer dan 100 jaar ervaring een gevestigde naam in de publieke sector. Diverse gemeenten en (semi)overheidsinstanties werken met onze producten en diensten. Xerox Nederland, onze moedermaatschappij, bedient nagenoeg de gehele overheid van producten en diensten rondom analoge en digitale informatieverwerking. Vanuit deze praktijkervaring met uiteenlopende vraagstukken op het gebied van informatie en communicatiemanagement hebben we verschillende oplossingen om u als organisatie te helpen. Denk hierbij aan het veilig verwerken van informatie, het digitaliseren van documenten, kostenreductie en duurzaamheid.

informatielogistiek

Vijf specifieke oplossingen voor de publieke sector

Veenman biedt onder één dak een breed scala aan schaalbare oplossingen.

1

De printer als communicatieplatform

Bij ons staat de gebruiker centraal. Met de inzet van slimme apps op de Xerox printer werk je met hetzelfde gemak en snelheid als op een smartphone. Zo bieden wij u apps voor het direct automatisch vertalen van documenten in dezelfde opmaak en het scannen van tekst naar audio. Ook heeft Veenman een unieke narrowcasting app voor op uw tablet display van uw Xerox printer. Zo bent u in staat om burgers en medewerkers te informeren over actuele onderwerpen.

2

Audiovisuele middelen voor de publieke sector
Optimale communicatie met personeel en burger

We hechten allemaal waarde aan professionele communicatie met zowel de ambtenaar als de burger. Dit kan zowel een informatief karakter hebben maar zeker ook het faciliteren van zakelijke vergadermogelijkheden. Zo worden mensen beter geïnformeerd en kunnen online en locatie onafhankelijk actief deel nemen aan (raads)vergaderingen of informatie bijeenkomsten. Veenman kan u hierbij helpen met onze audiovisuele middelen.

3

Intelligente formulierenverwerking
Duurzaam, goedkoper en maatwerk voor de burger

In de publieke sector heb je te maken met veel verschillende talen en achtergronden. Het werken met voorbedrukt briefpapier en formulieren beperkt je en brengt onnodige kosten met zich mee.
Dit kan anders, slimmer en beter. De intelligente formulierenverwerking oplossing van Veenman koppelt volautomatisch het juiste template aan de invulling die u wenst. Zo heeft u de juiste logo’s en de juiste boodschap in de juiste taal. De output kan vervolgens direct geprint worden of per e-mail verstuurd worden.

4

Beeldenbank oplossing. Beveiligde cameraoplossing

Het snel willen koppelen van beelden aan een dossier is nu mogelijk met onze beveiligde camera oplossing. We zijn hier al zeer succesvol mee in de zorg, maar zien tal van kansen voor de publieke sector. Met deze app zijn gebruikers in staat om foto’s en video’s veilig op te nemen en aan ambtelijke dossiers toe te voegen inclusief metadata. De opgenomen beelden streamen direct naar de Cloud en worden dus niet opgeslagen op het device waarmee ze zijn opgenomen. Denk aan toepassingen voor de buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA), inspecteurs van (sport)accommodaties, handhaving, toezicht en vergunningen en uiteraard voor de burger zelf.

5

IT-services. Slimmer en duurzamer werken

Veenman denkt mee hoe u uw huidige IT-hardware en applicaties nóg duurzamer kunt inzetten en nog beter met elkaar kunt laten communiceren. Bijvoorbeeld door het slim inzetten en benutten van uw huidige (Microsoft 365) applicaties. Met Device as a Service ontzorgen we uw IT-afdeling met alle services rondom het apparaat beheer. Met het leasen van zakelijke laptops kunt u bovendien tot 20% besparen. We rekenen dit in een TCO-scan graag vrijblijvend voor uit.

Klanten die u voorgingen:

Gemeente Apeldoorn
DCMR Milieudienst Rijnmond
Gemeente Doetinchem
Gemeente Leeuwarden
Gemeente Hilversum
Gemeente Huizen
Gemeente Leeuwarden
Gemeente Leeuwarden
Gemeente Zaanstad

Duurzame toekomst met Xerox.
Powered by Veenman

Door het bieden van een duurzame, digitale werkomgeving vergroot u de kwaliteit van leven en zorgt u voor een betere work-life balans voor uw medewerkers. Samen met Xerox richten we ons op het minimaliseren van de CO2-voetafdruk, het sterk reduceren van de energieconsumptie en het ondersteunen van de circulaire economie door retourstromen zoveel mogelijk opnieuw in te zetten.

Een aantal voorbeelden:

 • Xerox printers verbruiken ruim 40% minder stroom dan vergelijkbare lasermodellen dankzij innovatieve technieken.
 • Wij werken met diverse instanties samen met als doel uw CO2-uitstoot volledig te compenseren. Dit doen wij met speciale programma’s voor het planten van bomen. Veenman biedt u hiermee een klimaatneutrale printoplossing.
 • Xerox heeft al grote stappen gemaakt richting een circulaire economie. Xerox heeft de complete levenscyclus van haar producten geoptimaliseerd, vanaf het ontwerpproces tot de retourname van de producten aan het eind van de levensduur.
duurzame toekomst met xerox en veenman
social return on investment

Social Return on Investment.
Maximale betrokkenheid. Iedereen doet mee.

Voor een gezonde samenleving is het van belang om iedereen zoveel mogelijk te betrekken bij het arbeidsproces. Om dit te stimuleren is Social Return On Investment (SROI) vaak onderdeel van het inkoopbeleid van veel overheidsorganisaties. Bijvoorbeeld met een verplicht percentage van 5% van de aanneemsom.

Veenman onderstreept het belang van SROI en heeft hier een eigen Social Responsibility Program voor ingericht. Dit is vaak maatwerk en afhankelijk van de wensen en eisen die uit gunningen naar voren komen. U heeft hier de regie.

We werken in dit programma samen met meerdere partners. Zo kunnen wij u helpen met het beheren en onderhouden van uw printerpark. Of het verrichten van hand- en spandiensten ten aanzien van uw huisvesting. Maar denk ook aan het geven van LinkedIn trainingen en sollicitatieclinics om mensen een extra steuntje in de rug te geven. We kunnen de juiste vorm van dienstverlening ook samen invullen met uw lokale SW-bedrijf.

Wij leveren zo graag een bijdrage aan zowel de uitvoering van de Participatiewet als uw individuele doelen.

Het gemak van Veenman:

Efficiënter: Veenman draagt bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering en biedt overheidsinstellingen maximale ondersteuning, zodat u meer tijd en middelen overhoudt voor uw publieke taken.

Veiliger: Veenman denkt volledig met u mee om veilig om te gaan met data, zodat u voldoet aan wetgeving en compliancy.

Beter geïnformeerd: Veenman maakt snelle en betrouwbare gegevensuitwisseling binnen de publieke sector mogelijk, zodat u professioneel en tijdig kan communiceren met uw burgers.

Meer weten hoe we u kunnen helpen?

We praten graag met u door. Door middel van een overheidsscan bijvoorbeeld. Onze specialisten brengen graag de verbeterkansen binnen uw organisatie in kaart. Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 • Documentverwerking
 • Documentverwerking
 • Logo Goudappel
 • logo Koenen en Co
 • logo 112Schade