ProSpex staat nooit meer in de file dankzij videoconferencing

Bij videoconferencing wordt vaak alleen gedacht aan ‘conferencing’: vergaderen met een aantal mensen. Maar videoconferencing kent veel meer toepassingen. Het business-to-business contentmarketingbureau ProSpex zet videoconferencing met succes in als alternatief van het person-to-person salesgesprek. Oprichter en directeur Maxim Spek verwacht dat hij dankzij het gebruik van videoconferencing in salesgesprekken ook volgend jaar veel minder hoeft te reizen. Bovendien blijkt een video-salesgesprek een efficiënt informatiemoment doordat er makkelijk allerlei informatie, zoals presentaties en documenten, kan worden uitgewisseld.

Bekijk de hele case en 5 tips voor een geslaagd videogesprek in sales

Tijdens videoconferencing kan ik allerlei documenten makkelijk uitwisselen

Met zo’n 60 medewerkers helpt ProSpex bedrijven met hun contentmarketingstrategie. Tot die klanten behoren grote ondernemingen zoals Microsoft en ING, maar ook kleinere bedrijven. Maxim Spek: “Ik ben directeur, maar ik heb ook een salesjob en dat betekent dat ik veel contacten leg met potentiële klanten. Tot voor kort ging ik daarvoor altijd naar hen toe. Maar het wordt steeds drukker op de weg en door files staat vaak alles vast.

Dat betekende veel tijdverlies en vaak te laat komen op de afspraak. Je zou misschien denken dat bellen in de auto dan een oplossing is, maar we onderhouden onze contacten graag op een eigentijdse manier, denk aan een mailtje met video of verwijzingen naar gave content. Bovendien, als je de files voor wil zijn moet je voor dag en dauw op en dan is nog niemand telefonisch bereikbaar.”

Op zoek naar alternatieven heeft ProSpex gekeken naar allerlei oplossingen. Uiteindelijk is het bedrijf uitgekomen bij het videoconferencingsysteem dat door Veenman wordt geleverd en geïmplementeerd. Dit systeem voldoet aan de twee belangrijkste eisen: HDbeeldkwaliteit én de gesprekspartner aan de andere kant hoeft zelf helemaal niets te installeren. Voor Spek is het belangrijk dat het systeem vooral niet te complex is, het moet simpel, stabiel en veilig blijven werken. Mocht er zich toch iets voordoen dan levert Veenman direct service: even bellen en dan komt het goed, zo is de ervaring bij ProSpex.

Tijdens 7 van de 10 videogesprekken verloopt alles vlekkeloos

Spek: “Video is anno 2019 nog niet perfect, met geen enkel systeem. Dat is helemaal niet erg, want een live gesprek gaat ook niet altijd perfect, denk maar aan te laat komen door een file. Mijn inschatting is dat in 7 van de 10 videogesprekken alles meteen vlekkeloos loopt, in twee gevallen loopt het goed na wat gedoe en bij slechts 1 op 10 gaat iets niet goed.”

Bekijk de hele case en 5 tips voor een geslaagd videogesprek in sales

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook úw veiligheid en efficiency kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade