Beeldenbank in de zorg – Veilig, snel én simpel foto’s en video’s delen

  • AVG-proof doordat er geen beelden achterblijven op uw device.
  • Koppeling met elk EPD/ECD mogelijk.
  • Betere en efficiëntere onderlinge communicatie en zorgverlening.
  • Ons team van specialisten ondersteunt u met advies en het inrichten van de applicatie.

 

 

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden

Samen met zorgorganisatie ’s Heeren Loo hebben Veenman en partner FileLinx een oplossing ontwikkeld om snel, veilig én simpel foto’s en video’s toe te voegen aan een elektronisch cliëntendossier (ECD).

Download brochure

informatielogistiek

Snel en veilig omgaan met beelden

Een goede beveiliging van vertrouwelijke persoons- en cliëntgegevens blijkt in de praktijk voor veel zorgorganisaties een pittige uitdaging. Vaak zorgt het onbewuste gedrag voor zogenaamde “zwerfinformatie”. Ook van beelden.

Voorheen als de foto of de video werd geüpload naar een cliëntendossier, kon er beeldmateriaal achterblijven op het device. Een ongewenste en ontoelaatbare situatie, waaraan met de beeldenbank oplossing voorgoed een eind komt.

Met de beeldenbank oplossing worden de beelden direct naar de cloud gestreamd en dus niet opgeslagen op het device waarmee ze zijn opgenomen. Zorgprofessionals worden in staat gesteld, om ten gunste van de cliënten, aan de hand van beeldmateriaal snel met elkaar te overleggen over analyses en het bepalen van een gedegen vervolgbehandeling.

De oplossing

Medewerkers krijgen een speciale camera app op hun device en een beveiligde externe opslagruimte waar alleen de app toegang toe heeft (een zogenaamde cloud filmrol). Alle toegang, uploaden en andere acties op het opgeslagen materiaal worden gelogd. Wat er in de log wordt bijgehouden is naar wens in te richten. In de cloud komen de beelden terecht in een veilige tijdelijke opslag.

 

Hier worden ze door degene die de beelden heeft opgenomen geclassificeerd en via cliëntnummers gekoppeld aan de bijbehorende cliëntendossiers. De beelden zijn alleen zichtbaar voor degenen die geautoriseerd zijn om het cliëntendossier in te zien. De beeldenbank is geen losstaande app, maar is gebaseerd op een bewezen technologie en integreert moeiteloos met iedere infrastructuur.

Koppeling met elk EPD/ECD mogelijk

Hieronder een aantal systemen waarmee gekoppeld kan worden. Deze lijst is niet uitputtend,
onze beeldenbank oplossing kan gekoppeld worden met elk EPD/ECD systeem.

Elektronisch Patiënten dossier
-Cerner
-Chipsoft (HiX)
-Epic
-Nexus
-en meer…

Elektronisch Cliënten Dossier
-Cura
-mijnCaress
-ONS
-QIC
-en meer…

informatielogistiek

Arnoud Vaanholt, Informatiemanager Zorg van ’s Heeren Loo: “Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Met de door Veenman en FileLinx ontwikkelde camera applicatie zijn wij in staat om, ten gunste van de cliënten, snel én veilig beelden – foto en film – op te nemen en te delen. Ook zorgt deze innovatie ervoor dat onze zorgprofessionals nog sneller in staat zijn om te analyseren en te adviseren over de verdere behandeling. De beelden staan op een veilige plek en zijn alleen toegankelijk voor direct betrokkenen en bevoegden. Ons doel is dat de kwaliteit van zorg wordt verhoogd en dat de informatie veilig is vastgelegd en daar worden nu mooie stappen in gezet.”

Benieuwd hoe de oplossing werkt?

Het vastleggen van emoties en onverwachte situaties laat zich niet plannen, het is belangrijk dat er snel gehandeld wordt.
Wilt u weten hoe de applicatie werkt in de praktijk? Download de brochure en bekijk stapsgewijs hoe snel en simpel de beeldenbank werkt.

Download brochure

 

Meer weten hoe we u kunnen helpen?

Wilt u meer weten over deze oplossing? Vul onderstaand contactformulier in, dan nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade