Samenwerking Lucrum

 

  • Voldoe aan milieurichtlijnen
  • Verlaag kosten
  • Besteed meer tijd aan zorg

 

De uitdagingen in de zorg

De zorg worstelt met lastige vraagstukken. De krapte op de arbeidsmarkt neemt in rap tempo toe. Bovenal wilt u kwaliteit blijven bieden aan uw patiënten en cliënten. Daarnaast is de druk hoog om kosten te verlagen en tevens te voldoen aan de milieurichtlijnen. Nieuwe initiatieven bieden uitkomst.

informatielogistiek

Het initiatief

Veenman is leverancier van het Lucrum Cross & Care Logistics Centre binnen de zorgsector. Cross & Care Logistics BV (C&CL) is een samenwerking tussen Lucrum en Huuskes. C&CL bundelt goederen van nu 9 verschillende leveranciers, denk hierbij aan voeding, medische disposables, incontinentiemateriaal, wasgoed en kantoorartikelen. U ontvangt dus op één bezorgmoment de vrachtwagen met al deze goederen en dit kan desgewenst tot in de kast bezorgd worden.

Voldoe aan milieurichtlijnen en verlaag kosten

In 2012 is de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) vastgesteld. De richtlijn vermeldt de Europese doelstelling van een 20% lager Europees energieverbruik in 2020 en bevat verplichtingen voor zowel lidstaten als bedrijven. Uit onderzoek door de Universiteit Twente, in opdracht van de Provincie Overijssel, is berekend dat door het Lucrum initiatief 50% – 75% minder energieverbruik plaatsvindt in de totale keten. Simpelweg omdat er minder logistieke bewegingen nodig zijn, door het samenvoegen van allerlei goederenstromen. Dit zorgt ook voor een verlaging van de kosten.

En omdat er geleverd kan worden tot in de kast, geldt ook hier dat u meer tijd en kwaliteit kunt besteden aan de zorg zelf.

informatielogistiek

De leden

Inmiddels nemen zo’n 60 à 70 organisaties deel aan het Lucrum Cross & Care Logistics Centre. Veenman is één van de aangesloten leveranciers. Uw leveringen van toners bijvoorbeeld kunnen gecombineerd worden met andere goederenstromen op uw locatie.

De cijfers tonen het aan

Zorgorganisatie Sensire is sinds 2017 lid. Het aantal aanlevermomenten verminderde drastisch en levering tot in de kast bespaarde 84% aan handelingstijd. Sensire betaalt iets meer voor deze dienst, maar de logistieke kosten daalden uiteindelijk met bijna 40%.

Meer weten hoe we u kunnen helpen?

Wilt u meer weten over deze samenwerking en wat het voor u kan opleveren? Vul onderstaand contactformulier in, dan nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade