Zorgmanifest: “Verminder administratieve handelingen, maak het makkelijker”

De coronacrisis toont dat de zorg te bureaucratisch en gefragmenteerd is, stelt een groep artsen in een manifest. COVID-19 moet worden aangegrepen om snel een grondige hervorming van het zorgstelsel door te voeren. Dit meldt het NRC.

“De coronacrisis laat ons zien hoe afhankelijk onze gezondheidszorg is van voldoende menskracht, samenwerking en niet op de laatste plaats van een centrale regie”, schrijven de artsen. In hun manifest pleiten ze niet alleen voor een hogere beloning voor verpleegkundigen, maar ook voor het tegengaan van administratieve handelingen.

Voor de coronacrisis waren zorgverleners tot wel 40 procent van hun tijd kwijt aan administratie, bleek uit eerder onderzoek van artsenorganisaties.

Administratieve werkdruk verlagen met intelligente software van Veenman

Documenten en dossiers digitaliseren met behulp van intelligente scansoftware van Veenman kan deze administratieve werkdruk aanzienlijk verlagen. De software is in staat documenten en formulieren slim te herkennen, te verwerken en toe te voegen aan dossiers van patiënten, cliënten of personeel. Dit kan zowel vanaf een Xerox printer als vanuit mobiele apparaten op locatie. De softwareoplossingen koppelen volautomatisch met tal van (zorg)applicaties, zoals ONS-Nedap en AFAS.

Wij maken het makkelijker, zodat het echte werk de aandacht krijgt die het verdient.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Veenman is met ruim 100 jaar ervaring een gevestigde naam in de zorgsector en onze specialisten brengen graag de verbeterkansen binnen uw organisatie in kaart. Als u onderstaand contactformulier invult, nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

 

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade