Veenman helpt productiebedrijf Ardagh stap voor stap met digitalisering

logo-ArdaghGroupArdagh Group is een wereldwijde leverancier van verpakkingsoplossingen voor ’s werelds toonaangevende merken. Het concern heeft 56 metaal- en glasproductiefaciliteiten in 12 landen met meer dan 16.000 werknemers. In Nederland maakt Ardagh Group glazen potten en flessen en aluminium blikken voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De focus van het productiebedrijf ligt op continue verbetering van onder andere informatievoorziening. Veenman biedt op dit gebied ondersteuning met advies en oplossingen.

ardaghDe ondersteuning van Veenman draait op de eerst plaats om het beheer van de ongeveer 60 A4 en A3 printers bij de Ardagh-fabrieken. Het bedrijf streeft naar een paperless office, maar er wordt nog geprint. IT-support wil ontlast worden met het printerparkbeheer, om zoveel mogelijk focus te hebben op IT gerelateerde zaken rondom de productieketen. Hier heeft Veenman met de beheertool Mijn Veenman Beheer in voorzien. Met deze oplossing als vertrekpunt, heeft Ardagh Veenman ingeschakeld voor workflow optimalisaties. Zo zochten zij een oplossing voor lastig beheersbare Excelbestanden en een alternatief voor het verouderde documentmanagementsysteem.

Stap voor stap verder met digitaliseren

Productiebedrijf Ardagh digitaliseert graag verder met een partner die een brede kennis heeft van informatieprocessen. Er worden bijvoorbeeld presentatieschermen geïnstalleerd in plaats van beamers voor interactief presenteren aan klanten of voor interne meetings. Ook de digitalisering van de handmatige verwerking van bijvoorbeeld facturen op papier staat op de planning.

Een echte partner voor informatievraagstukken

Robin Romeijn, IT Support Engineer bij Ardagh: “Onze desktop-supportcollega’s moeten van alles wat afweten en ze komen altijd nieuwe dingen tegen dat vragen oproept. Met die typische vragen waarvan je als IT’er denkt ‘ik wil de gebruiker snel helpen, maar ik weet niet precies hoe’, kunnen we naar Veenman en zij helpen ons direct.” Zo worden door gebruikers bij Ardagh soms complete applicaties gemaakt in Excel en kan het een uitdaging zijn om deze in de lucht te houden. Voor dit soort bestanden willen we een beheeroplossing en ook daarvoor is Veenman ingeschakeld. Geen wonder dat Ardagh Veenman ziet als een echte sparringpartner voor informatievraagstukken.

Veenman begrijpt de maakindustrie, verdiept zich in de materie en verbetert stapsgewijs onze werkprocessen. Daar zit voor ons de winst!

Handelingen van plantmanagers verminderen, daar zit de winst

eddy-jongenelen-ardagh

Eddy Jongenelen, IT Support Manager bij Ardagh

Voor productiebedrijven zoals Ardagh is het wegwerken van waste belangrijk – niet alleen in de betekenis van afval, maar ook van overtollige handelingen van plantmedewerkers en -managers. Veenman helpt het bedrijf met de stroomlijning van informatiemomenten, de juiste informatie in de juiste vorm op het juiste moment zorgt voor bijvoorbeeld tijdswinst. In de maakindustrie draait alles om de productie en IT wordt vaak gezien als kostenpost, tenzij het toegevoegde waarde levert. Dat realiseert Veenman zich. Daarom beginnen we eerst op kleine schaal met vernieuwen. Hiermee laten we zien wat dit de organisatie in de praktijk oplevert. En niet zonder succes. Eddy Jongenelen, IT Support Manager bij Ardagh: “Veenman begrijpt onze business, verdiept zich in de materie en verbetert stapsgewijs onze werkprocessen. Daar zit voor ons de winst!”

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook úw veiligheid en efficiency kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade