Maakindustriebedrijf Condor Carpets verwerkt beelden van kwaliteitscontroles slim met SnapIT

Als bewijslast en om claims te voorkomen, is het van groot belang om met beeld aan te kunnen tonen dat een tapijtrol daadwerkelijk en onbeschadigd is ingeladen. De slimme Veenman SnapIT app brengt de oplossing om grip te houden op informatie.

De Nederlandse tapijtfabrikant Condor Carpets behoort tot Europa’s grootste tapijtproducenten. Het bedrijf levert wereldwijd aan groothandels, winkelketens en industriële afnemers.

Voordat de containers gevuld met tapijtrollen het terrein in het Overijsselse Hasselt verlaten, worden er van iedere container vijf foto’s gemaakt als bewijslast dat een lading in orde is. Het identificatie- en het verzendlabel van elke rol worden op beeld vastgelegd. Totaal gaat het om tientallen foto’s per dag die voorheen met een fotocamera werden gemaakt en handmatig, foto voor foto, werden opgeslagen in een Windows mappenstructuur. Het was een tijdrovende klus om de data op de juiste plek te zetten en met regelmaat moesten alle geheugenkaarten worden geleegd.

De SnapIT app van Veenman levert ons een aantal uur tijdswinst per dag op

Enorme tijdwinst

Patrick de Haan, hoofd automatisering en systeembeheerder, Condor Carpets: “De SnapIT app van Veenman triggerde ons vanwege de efficiënte werkwijze van deze betaalbare oplossing. We gebruiken SnapIT nu met succes voor het verwerken van beelden bij het verladen van de tapijtrollen. Het levert ons een aantal uur tijdswinst per dag op. Bij eventuele problemen zijn de bijbehorende foto’s snel op het laadnummer vindbaar. Voorheen moesten eerst alle foto’s van de verladingsdatum worden bekeken om de juiste te vinden.”

Foutkans nihil: grip op beelden

Elke foto, tegenwoordig gemaakt op een smartphone, wordt in de app automatisch voorzien van tijd, datum, locatie en ordernummer. Dit gebeurt door het scannen van de barcode die gekoppeld is aan de ladingen. Deze wordt vervolgens volledig geautomatiseerd naar de juiste locatie in het bedrijfssysteem verstuurd, inclusief alle relevante gegevens. De voordelen: de foutkans is nihil, foto’s slingeren niet op de filmrol van de smartphones en volle geheugenkaarten is voorgoed verledentijd!

Binnen een dag opgeleverd en er zijn geen bijzondere integraties nodig

SnapIT ook voor kwaliteitscontroles

Patrick de Haan: “De goede ervaringen met SnapIT bij de verlading van de tapijtrollen, waren voor ons aanleiding om deze oplossing ook te gebruiken voor het verwerken van beelden bij kwaliteitscontroles en specifieke productiefouten. We kijken nu naar de inzet van de foto-app voor missers in andere productiestappen, zoals bij het op maat snijden van de rollen (coupage). Het mooie is dat, nu de basis staat, wij zelf SnapIT kunnen uitrollen over andere processen. De Veenman-oplossing is binnen een dag opgeleverd en er zijn geen bijzondere integraties nodig, de app sluit direct aan op de Windows mappenstructuur.”

Nog meer werkplezier

Condor Carpets heeft met de slimme SnapIT-oplossing stevige grip op de informatie, het verwerken van foto’s verloopt veel efficiënter en fouten worden vermeden. Veenman maakt het makkelijker, dus ook voor het werkplezier is het een uitkomst!

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook úw veiligheid en efficiency kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade