“Printers kun je overal afnemen, een goed partnership niet”

kienYannick Geerlings, netwerkbeheerder bij coöperatie KIEN u.a.: “In de basis nemen we multifunctionals af bij Veenman. Printers kun je overal krijgen, maar de juiste software en de manier waarop Veenman ons hierover adviseert en hierbij ondersteunt niet. KIEN vormt met 10 leden een regionale coöperatie van schoolorganisaties met ICT als kern. Een goed partnership, veilig kunnen werken, meedenken en snel ageren is dan ook ontzettend belangrijk voor ons en onze scholen.

kienKIEN wil voorop blijven qua technologie. Een paar jaar terug was alles gebaseerd op Microsoft. Nu hebben we ook Google en Apple omgevingen draaien bij onze leden. Dat vergt een andere instelling. We willen up-to-date zijn met de technologie op die platformen. Dat lukt ons niet alleen. Daar hebben we een partner voor nodig die ons vertelt met welke technologieën we klaar zijn voor de toekomst.

We kwamen in aanraking met Veenman toen onze intelligente softwareoplossing voor afdrukbeheer niet meer opstartte. 5000 schoolmedewerkers konden niet printen. Je begrijpt, een groot probleem. Dit heeft Veenman binnen een week voor ons opgelost. Dat gaf vertrouwen.

Bij storingen staat er de volgende dag een technisch specialist voor de deur

Advies over printers bespaart aanzienlijk kosten

kienVeenman denkt verder dan het uitleveren van de printers alleen; wat kun je ermee, hoe zet je ze goed in, hoeveel en welke types heb je nodig, wat zijn de afdrukvolumes. Hun advies bespaart ons aanzienlijk kosten. Bij eventuele storingen aan hardware staat er de volgende dag een technisch specialist voor de deur met een oplossing. Dat is extra waardevol voor basisscholen met één locatie en één printer. Zeker tijdens Corona worden veel thuiswerkopdrachten uitgeprint. De beschikbaarheid van die ene printer is dus van groot belang.

Je ziet dat scholen steeds meer moeten bezuinigen en zich vestigen in één pand met andere scholen of organisaties. Dat maakt dat men zich steeds meer bewust wordt van het belang van data en het veilig gebruik ervan. Dat persoonlijke gegevens zo maar uit de printer komen rollen kan natuurlijk niet. Daarom gebruiken we SafeQ, waarmee scholen beveiligd kunnen printen.

Follow me printing scheelt ons als beheerorganisatie ontzettend veel werk

Voor medewerkers van scholen is het ook belangrijk dat ze veilig kunnen printen, ongeacht op welke locatie ze zijn. Met follow-me printing hoeven medewerkers geen vaste printer te kiezen en de kans op fouten is veel kleiner. Het scheelt ons als beheerorganisatie ook veel werk. We hoeven veel minder printers te installeren. We regelen alles in één keer en hebben er geen omkijken meer naar.

Automatisering van de workflow naar softwarepakketten levert nog meer tijdwinst op

We gaan samen met Veenman ook scan workflows inrichten, zodat we automatisch naar softwarepakketten – zoals Office365, netwerkmappen en leerlingvolgsystemen – kunnen scannen. Slimme workflows gaan de scholen bij het verwerken van veelsoortige documenten tijdwinst en veiligheid opleveren. Veenman denkt altijd met ons mee over dit soort oplossingen.

Samengevat: we zijn zeer tevreden. Veenman is hét voorbeeld van een partnerschap met toegevoegde waarde. KIEN wil dat haar schoolinstellingen ondersteund en geholpen worden. Veenman heeft datzelfde DNA richting haar klanten.”

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook úw veiligheid en efficiency kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade