Lebuinuskerk kiest ultramoderne informatievoorziening

Modernisering informatievoorziening met narrowcasting

De Lebuinuskerk is een eeuwenoude monumentale kerk in Deventer die dagelijks gebruikt wordt voor
evenementen en op zondagen voor kerkdiensten. De kerk ontvangt per jaar 50.000 toeristische bezoekers en 30.000 bezoekers tijdens tal van activiteiten.

De kerk was op zoek naar modernisering van de informatievoorziening. Tot dan toe was informatie te vinden op prikborden en in drukwerk. De bedoeling was een eenvoudig systeem te vinden, waarvoor geen IT’er nodig was. Ook moest het mogelijk zijn om snel zelf content toe te voegen.
De wens kwam ter sprake in het periodiek overleg met Veenman, die printers levert aan de kerk om liturgieboekjes te maken. Maar Veenman kan ook narrowcasting-oplossingen leveren.

Koster Marco Heemskerk, beheerder en gastheer van het kerkgebouw:
“We hadden meteen interesse en zijn verder gaan praten om aan ons plan concreet invulling te geven. In de kerk hangen nu beeldschermen voor communicatie met bezoekers van de kerk. Niet alleen om de kerkgemeente op de hoogte te stellen, maar ook om informatie te geven aan toeristen en aan deelnemers van evenementen en bedrijfsbijeenkomsten.”

Zeer snel schakelen

Er hangen nu vijf schermen in de kerk: twee bij de ingang met algemene informatie over de kerk; twee schermen in het horeca-gedeelte en een scherm waarop video’s over diverse (historische) aspecten van de kerk worden getoond.
Marco Heemskerk is verantwoordelijk voor de content en hij heeft van Veenman een korte training gehad om met de narrowcasting om te gaan. De content zelf wordt aangeleverd door commissies en organisatoren van de events. Zodra die er is kan zeer snel geschakeld worden om de content op schermen aan te passen.

Zo is Veenman op zaterdagochtend direct langsgekomen om een klein issue te verhelpen waarna alles weer vlekkeloos werkte.

Narrowcasting erg geschikt voor gerichte promotie

Voor zover bekend is er geen andere kerk in Nederland die op deze wijze informatie geeft. “Maar het is nog te vroeg om de impact op het bezoek aan de kerk te kunnen bepalen”, zegt Heemkerk. “Wel is al duidelijk dat narrowcasting erg geschikt is voor gerichte promotie van evenementen in de kerk. Er zijn dan geen stapels folders meer nodig, er blijft niets liggen en we hebben veel minder papieroverlast. De informatieschermen werken allemaal naar volle tevredenheid.”

Lees meer over de oplossing voor de Lebuinuskerk

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook úw veiligheid en efficiency kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade