Emiel van Steenselen

Emiel van Steenselen

Senior Accountmanager

Gerelateerde cases

Zorgorganisatie RIBW print en scant overal veilig

Zorgorganisatie RIBW Groep Overijssel beschikt over zo’n 70 vestigingen. Op al deze vestigingen maken medewerkers gebruik van printers en scanners. Vooral bij de kleinere vestigingen was het vaak moeilijk om de apparatuur op dezelfde manier te gebruiken als op het hoofdkantoor. Een andere, grote bron van zorg was de informatieveiligheid en het beheer. Veenman werd ingeschakeld om voor al deze zaken een oplossing te vinden.

Informatieveiligheid voorop

De RIBW-medewerkers op de kleinere locaties liepen tegen een aantal problemen aan.

  • Rechtstreeks scannen naar de zorgapplicaties was niet mogelijk
  • Nieuwe toner werd vaak te laat bij de vestiging afgeleverd, met stilstand tot gevolg
  • Uitlezen van de tellerstanden ging niet goed
  • Voor gebruik waren vaste dure verbindingen (lijnen) noodzakelijk
  • Onvoldoende informatieveiligheid, waarbij niet of onvoldoende werd voldaan aan NEN 7510, de norm voor informatiebeveiliging in de zorg

De oplossing: 4G

Veenman kwam met een oplossing voor al deze problemen. De kern van deze oplossing is het toevoegen van een 4G router aan de printerscanner, plus een voorziening om met een simkaart in te bellen op een 4G-netwerk dat een beveiligde verbinding heeft met het centrale netwerk van RIBW. Dankzij deze aanpak maakt elke machine deel uit van deze beveiligde netwerkomgeving.

De machine meldt zichzelf na het inschakelen automatisch aan, waardoor de apparatuur centraal beheerd kan worden. Via de 4G-verbinding heeft Veenman toegang tot de status van de printer. Nieuwe toner wordt daardoor altijd op tijd toegestuurd.

Een bijkomend voordeel is, dat dure lijnen niet meer nodig zijn. De verbindingskosten zijn daardoor sterk gedaald, van vele honderden euro’s tot enkele tientjes per maand per locatie.

De RIBW-medewerkers kunnen nu, ongeacht de locatie van de vestiging, altijd op dezelfde wijze werken

Ook maakt het niet meer uit waar de machine staat. “De RIBW-medewerkers kunnen nu, ongeacht de locatie van de vestiging, altijd op dezelfde wijze werken” volgens Peter Kouwer, medewerker I&A RIBW. En veilig bovendien!

Veilig printen en scannen nu altijd mogelijk

Michel Kuipers, Solution Development Manager Veenman: “Met de 4G-aanpak hebben we voor RIBW een innovatieve oplossing ontwikkeld. Ongeacht de locatie van een vestiging is veilig printen en scannen nu altijd mogelijk”.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade