Selecta kiest wederom voor printoplossingen van Veenman

Besparing en structuur printerlandschap

Bij handelsmaatschappij en koffieserviceprovider Selecta speelt print een belangrijke rol. Niet alleen voor de offertes en overzichten, maar ook voor de facturen waarvan meer dan de helft nog gewoon op papier gaat en voor werkbonnen, pakbonnen en verzendlijsten. De printers van het bedrijf raakten verouderd en het onderhoudscontract liep ten einde. Ook kampte het bedrijf met door afdelingen zelf aangeschafte printers en copiers. Gevolg: een onoverzichtelijk en relatief duur printerlandschap. Hét moment dus om op zoek te gaan naar een nieuwe inrichting en een leverancier die dat het beste zou kunnen verzorgen.

Selecta, waar onder meer koffieproducent en koffiebrander Pelican Rouge deel van uitmaakt, is al sinds jaar en dag klant van Veenman. De relatie met Veenman was weliswaar erg goed, maar het bedrijf is toch verplicht om voor omvangrijke contracten de markt breed en objectief te consulteren. Dit deed Selecta door bij vijf leveranciers, inclusief Veenman, een request for proposal (rfp) neer te leggen. Hierin stonden zo’n tachtig eisen, van need to have tot nice to have.

Selecta heeft de duurzaamheid van de oplossing expliciet meegenomen in de rfp, door eisen te stellen op het gebied van energieverbruik en milieubelasting. Veenman was de enige van de kandidaten die hier uitgebreid op is ingegaan en ook de milieu-impact in kaart heeft gebracht.

Service het belangrijkst

René van Gorp, IT-director Selecta Benelux & Roasters:
“Een van de belangrijkste eisen was dat we het operationele beheer niet meer zelf wilden doen. Dus gingen we op zoek naar een leverancier die het beheer volledig kon overnemen, zodat een ononderbroken printservice gegarandeerd zou zijn. Daarnaast wilden we het aantal verschillende printers sterk beperken, maar niet zo ver dat het een ‘one size fits all’ oplossing zou worden.
Tot slot was de prijs niet het allerbelangrijkste, maar wel de service! Onze keuze viel wederom op Veenman, die zich al meteen in het selectietraject positief wist te onderscheiden met vragen om zekerheid te krijgen over wat we voor ogen hadden.”

Wat kosten betreft heeft Veenman een belangrijk target voor ons ruimschoots gehaald: een besparing van meer dan 50 procent! En het belangrijkste, we hebben er absoluut geen omkijken meer naar. De uitrol en implementatie zijn zoals vooraf beschreven, volledig conform plan op een zorgvuldige en projectmatige wijze doorgevoerd.

Lees meer over de oplossing voor Selecta (pdf)

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u weten hoe Veenman ook úw veiligheid en efficiency kan verbeteren? Of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp? Als u onderstaand contactformulier invult nemen we snel contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  • Documentverwerking
  • Documentverwerking
  • Logo Goudappel
  • logo Koenen en Co
  • logo 112Schade