Meest gestelde vragen over DaaS – Device as a Service

Device as a Service (DaaS) is een relatief nieuw concept. Het gros van de bedrijven koopt haar laptops nog, ondanks dat meer dan 60% van de IT-managers zegt te veel tijd kwijt te zijn aan het beheren van devices. We krijgen dan ook veel vragen over ons laptop-lease-concept DaaS. Hieronder leest u het antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat is DaaS
DaaS staat voor Device as a Service. Hiermee wordt bedoeld dat laptops en PC’s afgenomen kunnen worden in een abonnementsvorm waarbij alle services worden uitbesteed.

Wat kost DaaS?
Voor gemiddeld 35 euro per (thuis)werkplek per maand heeft u de beschikking over high-end laptops inclusief alle services. Het exacte bedrag voor uw situatie rekenen we graag voor u voor met een vrijblijvende TCO scan.

Wat zijn de voordelen van DaaS?

 • U heeft voorspelbare kosten zonder investeringen (tot 20% goedkoper)
 • U werkt altijd met de nieuwste en beste apparatuur
 • U wordt ontzorgd op het gebied van alle services rondom het apparaat beheer
 • DaaS is schaalbaar en flexibel, passend bij een veranderend personeelsbestand
 • Gegarandeerde restwaardes aan het einde van de looptijd

Hoeveel kan ik besparen met DaaS?
Door laptops te leasen bent u al snel 20% goedkoper uit.

Is DaaS duurzaam?
Jazeker, high-end modellen gaan 6 à 7 jaar mee en krijgen na gebruik in een DaaS constructie een tweede leven. Via onze recyclingpartners regelen we zo nodig ook een milieuvriendelijke afvoer van uw huidige apparatuur

Bieden jullie naast laptops ook accessoires?
Ja. We bieden naast de laptops en pc’s ook hoogwaardige muizen, toetsenborden, monitoren, usbc-docs,  sleeves en tassen.

Bieden jullie training bij de overgang naar nieuwe devices?
We helpen desgewenst medewerkers om het device goed te gebruiken en benutten met Quick Reference Cards en trainingen.

Is Daas merkonafhankelijk?
Ja. Veenman werkt merkonafhankelijk met de top 4 fabrikanten van zakelijke laptops. Zo bent u gegarandeerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding en kunt u een goede vergelijking met uw huidige leverancier maken.

Welke merken laptops levert Veenman binnen het DaaS concept?
Zo’n 95 % van de zakelijke laptops die worden gebruikt zijn van de A-merken Lenovo, Dell, HP en Microsoft. Deze bieden wij dan ook allemaal aan. Op basis van uw eisen, wensen en budget leggen we de meest interessante opties aan u voor.

Hoe borgt Veenman dat er voldoende voorraad is?
We maken een inschatting van het medewerkersverloop binnen een organisatie voor de komende jaren. Daarmee bepalen wij de omvang van de pool met devices die minimaal beschikbaar moet zijn. Zo heeft u altijd voldoende voorraad.

Hoe maak ik met een businesscase inzichtelijk dat het DaaS concept een verantwoorde keuze is?
Via een TCO scan berekenen we hoeveel tijd en kosten op dit moment gemoeid zijn met het beheer van uw laptops. We vergelijken dit ook met de nieuwe situatie als u gebruik maakt van het DaaS-concept. Zo maakt u uw businesscase helder en transparant.

Is er een geleidelijke overgang mogelijk van de huidige situatie naar DaaS?
Ja, een geleidelijke overgang is zonder meer mogelijk.

Ik heb net laptops aangeschaft, kan ik toch gebruik maken van DaaS?
Jazeker. Via ons unieke Sale & Leaseback constructie kopen wij uw laptops tegen de geldende netto boekwaarde. Zo creëert u liquiditeit en wordt u direct ontzorgd op het volledige apparaatbeheer.

Welke organisaties maken gebruik van DaaS?
DaaS is interessant voor elke organisatie vanaf 50 werkplekken die ontzorgd wil worden op apparaat beheer en tot 20% wil besparen. Veenman is o.a. gespecialiseerd in de maakindustrie, zorg, onderwijs, zakelijke dienstverlening, publieke sector en groothandel.

Meer weten over Device as a Service of TCO scan aanvragen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Blijf op de hoogte: Aanmelden voor TopTips
 • Documentverwerking
 • Documentverwerking
 • Logo Goudappel
 • logo Koenen en Co
 • logo 112Schade